News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про економію та торговельні "Лас-Вегаси"._0

Про економію та торговельні "Лас-Вегаси".

08 December 2023

⚡️НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo та уряд закликають населення і бізнес бути більш ощадливими у споживанні електроенергії. Адже через низьку температуру повітря, хмарну погоду, обмеження роботи сонячних електростанцій, аварійні ремонти блоків електростанцій в українській енергосистемі виник дефіцит потужності. Через це диспетчерський центр "Укренерго" вже застосував з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Але аварійна допомога – це екстрений захід для подолання дефіциту. Аби уникнути відключень і запровадження графіків в «Укренерго» наполегливо закликають українців бути більш ощадливими і зменшити споживання електроенергії упродовж дня. Особливо у критичні години - з 17:00 до 19:00.

🤝Друзі, давайте спробуємо і будемо більш раціональними і ощадливими у споживанні на роботі й вдома! Це не складно. Варто тільки:

🟢 вимкнути світло у приміщенні, яке не використовуєте;

🟢 вимкнути кондиціонер/обігрівач, якщо в приміщенні теплі батареї і комфортна температура;

🟢 вимкнути електробойлер, якщо не будете використовувати його найближчим часом;

🟢 кип’ятити лише потрібну кількість води в електрочайнику;

🟢 не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, наприклад, чайник+праска+електроплита+фен тощо;

🟢 перенести прання на ніч;

🟢 не залишати електроприлади в "режимі сну";

🟢 увімкнути світильник або настільну лампу замість люстри з багатьма лампами.

Щодо торговельних центрів, магазинів, кафе, ресторанів і т.д. , то вони також можуть зменшити інтенсивність освітлення своїх вітрин та рекламних щитів.

Зауважимо, що переважна більшість торговельних закладів Вінниччини скоротили споживання електроенергії задля підтримки української енергомережі за рахунок використання LED-ламп та впровадження інших енергоефективних рішень (сонячні панелі тощо). Тож, нарікання деяких споживачів, що, мовляв населення закликають економити, а торговельні центри сяюють, мов «Лас-Вегаси» – не завжди доречно.

А нераціональним бізнес-споживачам, нагадаємо, що зниження яскравості освітлення в торговельних, ресторанних та тому подібних закладах і повне відключення LED-екранів на фасадах ТЦ дозволить зекономити приблизно 30% електроенергії.

❗️Економія зараз – це надважливо для усіх без виключення. Кожен тепер відповідальний і може вплинути на ситуацію, що склалась!

Свідомо зекономивши, всі разом 🤝додамо генерації енергосистемі.⚡️

Share: