News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про порядок завірення копій документів юрособами._0

Про порядок завірення копій документів юрособами.

15 August 2023

Наші юристи нагадують! Неналежне завірення копій документів, які необхідно подавати до суду, державних структур та надавати юридичним особам є справжньою проблемою, що призводить до відмов у задоволенні позовів, вчасного та якісного надання послуг та виникнення подальших проблем з оскарженням прийнятих вищезазначеними структурами рішень.

З 01.09.2021 року діє Національний стандарт України «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації». ДСТУ 4163:2020», затверджений наказом ДП «УкрНДНЦ» від 01.07.2020 № 144. Його положення поширюються на всі без винятку органи державної влади, місцевого самоврядування та юридичних осіб незалежно від форми власності (п.1.1). Стандарт також містить вимоги до відмітки про засвідчення копій документів (п.5.26).

❗️Памятайте, що:

1. Ви можете подавати в суд завірені копії лише тих документів, оригінали яких знаходяться у Вас.

2. Якщо оригіналу немає, до суду можна надати незасвідчену ксерокопію чи фотокопію документа з вказівкою про те, у кого знаходиться оригінал.

3. Відмітка має містити наступні реквізити:

🔹слова – «Згідно з оригіналом»,

🔹найменування посади,

🔹особистий підпис,

🔹власне ім’я та прізвище,

🔹дата засвідчення,

🔹відтиск печатки (якщо це обов’язково).

Share: