News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про поточний стан в енергосистемі Вінниччини_0

Про поточний стан в енергосистемі Вінниччини

25 July 2024

В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав https://www.facebook.com/watch/?v=505827888658714

Спікерка зазначила, що споживання електроенергії стабільно велике. Для подолання дефіциту, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику - обмежується електропостачання.

«Сумарна тривалість знеструмлення на сьогодні - 215 годин. Середня потужність обмежень за тиждень, що минув – понад 140 МВт. Це по 12 годин без світла щодня. До того ж, наша праця і ваше терпіння - можуть не дати результату, якщо ви вмикатимете одночасно усі електроприлади в домі у години зі світлом», - зазначила Юлія Великотрав.

Навіть при російських атаках на енергетичні об'єкти, важливо, щоб економіка продовжувала працювати, адже кошти з податків йдуть на оборону.

«Для подолання дефіциту наша країна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови та Словаччини», - підкреслила спікерка.

Крім того, речниця АТ «Вінницяобленерго» спростувала фейки в інфопросторі про таємний продаж електрики за кордон: «Якщо українська мережа більш потужна, ніж, наприклад, прикордонна румунська, то електроенергія транзитом може проходити через Україну. Вона заходить в Україну і покидає Україну в такій же самій кількості. Ще раз наголошуємо, експорту не відбувається», - акцентувала спікерка.

Сьогодні кожен, хто бажає підсилити українську генерацію і придбати установки, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел разом з системами накопичення енергії, може отримати пільгові умови кредитування. Якщо цікавить можливість - телефонуйте на урядову гарячу лінію – «СТРУМ» за номером 15-49. Коли обладнання буде придбано – з його встановленням та підключенням допоможуть фахівці Сервісного центру АТ «Вінницяобленерго».

Share: