News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про те, що акутально і реально_0

Про те, що акутально і реально

05 February 2019

Андрій Поліщук: «Альтернативна сонячна енергетика – це актуально, перспективно і вже цілком реально»

Сьогодні в області відбулась визначна подія, свідками якої стали і енергетики. А саме – відкрилося перше масштабне промислове виробництво українських сонячних панелей на базі місцевого представництва компанії KNESS. На урочисте відкриття першої лінії заводу завітало керівництво області та м. Вінниця, керівники і власники компаній у галузі енергетики, банківської, юридичної та інвестиційної сфер, журналісти провідних медіа.

Під час урочистостей, а згодом і ексклюзивної екскурсії з демонстративним запуском виробничої лінії, генеральний директор групи компаній KNESS Сергій Шакалов розповів, що конкретно собою представляє завод. За його словами, тут виготовлятимуть сонячні панелі для побутових, комерційних та промислових сонячних електростанцій.

- Річна потужність першої черги заводу складає 200 МВт. Такої кількості панелей вистачить, аби забезпечити електроенергією близько 150 тисяч квартир щорічно. Будівництво нового заводу дозволило створити понад 120 робочих місць, призначених для висококваліфікованих спеціалістів. На виробництві встановлено найсучасніше обладнання для виготовлення сонячних панелей. Виробнича лінія досить високотехнологічна і розроблялася в одному із національних інститутів Китаю. Подібного рівня підприємства не має ні в Україні, ні в більшості країн Європи. Наші робітники підвищували свою кваліфікацію на заводах компанії-виробника обладнання у Китаї. Сьогоднішнє відкриття нашого заводу у Вінниці - це черговий крок компанії на шляху до втілення стратегії розвитку стовідсоткового виробництва вітчизняних комплектуючих для фотоелектричних систем (ФЕС). Тож продукцію найвищої якості – українську сонячну панель - працівники заводу гарантують. Віримо, що відповідність вироблених нашим заводом сонячних модулів найсучаснішим світовим критеріям якості дасть у подальшому можливість їх продажу і в Україні, і в інших країнах Європи та світу, - розказав Сергій Шакалов.

Згодом присутні гості на власні очі побачили весь - від початку і до кінця - виробничий цикл. Побачили і першу виготовлену українську сонячну панель. Після екскурсії виробничими цехами заводу відбулась ще й експертна дискусія, де йшлося про можливості та перспективи сонячної енергетики «SFN TIMES».

Генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, який також став учасником цієї важливої події, так прокоментував відкриття заводу.

- Вражений! Достатньо потужне замкнуте виробництво. Щоправда, поки не зовсім ясно наскільки виготовлена вітчизняна сонячна панель буде конкурентноздатною по ціні. Однак вже те, що це суто вітчизняне виробництво і що саме сонячна панель виготовляється вінничанами - є великим досягненням! Всі, хто причетний до цього – молодці! Суперова організація виробничого процесу, нові робочі місця, 30-ти відсоткова українська складова і багато чого іншого – це те, що не може не радувати у нинішніх складних економічних умовах. Окрім того, тут робитимуть панелі класу А. Це також вражає. В Україні їх допоки не використовували, але відтепер, сподіваюся, будуть використовувати ефективно. Коефіцієнт корисної дії у 19 відсотків - достатньо високий. Впевнений, що у майбутньому вітчизняні обленерго збудуть сонячні станції та почнуть активно співробітничати з компанією KNESS, адже альтернативна сонячна енергетика – це актуально, перспективно, ефективно і вже, як ми переконалися сьогодні, цілком реально. Від імені інергетиків області щиро вітаю колектив Kness і всіх українців зі стартом такого потужного виробництва, - сказав Андрій Поліщук.

Додамо, до кінця 2019 року на заводі планують запустити ще й другу виробничу лінію.

Довідка: KNESS – українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проекти відновлюваної та традиційної електроенергетики. З 2015 року KNESS виробляє металоконструкції та електротехнічне обладнання для відновлюваної енергетики та розподільчих мереж. За час свого існування група компаній KNESS реалізувала понад 100 проектів у відновлюваній та традиційній електроенергетиці. Серед них 47 ФЕС загальною піковою потужністю понад 468 МТв, побудовані у 9 областях України.

За цим посиланням відео виробництва сонячних панелей заводу KNESS у Вінниці- https://www.facebook.com/…/vb.20141779369…/457277044807477/…

Share: