News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Про відключення "ЕЛІТИ"..._0

Про відключення "ЕЛІТИ"...

03 November 2023

АТ «Вінницяобленерго» отримує наказ про відключення від НЕК «Укренерго».

Диспетчер НЕК «Укренерго» у себе на екрані монітора не бачить конкретних споживачів чи якісь заклади або «представників еліт». Він бачить обсяг споживання у мегаватах по всій країні або у конкретному регіоні. Якщо потрібно стабілізувати енергосистему країни, про це рішення повідомляють всіх Операторів системи розподілу (в т.ч. АТ «Вінницяобленерго»), і відбувається відключення.

Рішення щодо підключення споживачів ухвалює теж НЕК «Укренерго». Тільки після отримання команди від регіонального диспетчера НЕК «Укренерго» - оператори системи розподілу (обленерго) можуть відновити розподіл електричної енергії, тобто включити споживачів.

Керівники Операторів системи розподілу (обленерго) несуть відповідальність за невиконання, невчасне виконання команд згідно з чинним законодавством України. Тому якщо відключення тривало більше, ніж очікувалося, це свідчить про те, що дефіцит електричної енергії зберігався.

Отже, до так званих «еліт» АТ «Вінницяобленерго» жодного відношення немає. Наші працівники минулої зими також жили за Графіками від НЕК «Укренерго».

Просимо не шукати зради у роботі енергетиків. Нас врятує нас лише розуміння і повага один до одного.

Share: