News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Професія електромонтер._0

Професія електромонтер.

07 February 2024

👷‍♂️⚡️Нині професія електромонтера – одна з провідних на промислових, енергетичних підприємствах. Він завжди необхідний при обслуговуванні та ремонті електрообладнання: електроосвітлювального устаткування, прокладання та заземлення електропроводів, кабелів, встановлення та підключення до мережі лічильників тощо.

У нашій області оволодіти професією електромонтера можна у багатьох навчальних закладах, зокрема, у вінницькому ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти №1», Погребищенському вищому професійному училищі №42, Теплицькому професійно-аграрному ліцеї.

Чимало працівників АТ "Вінницяобленерго" свого часу після навчання там отримали путівку у професійне життя.

Розкажемо трохи про Теплицький професійно-аграрний ліцей. Підготовка кваліфікованих робітників за професією «електромонтер та електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування» тут на постійній основі та триває вже багато десятиліть. За словами директора ліцею Сергія Сокотнюка, щороку тут випускають групу електромонтерів. А це 25-30 осіб. У процесі навчання та згідно учбових планів, ліцеїсти обов’язково проходять практику у виробничих бригадах Бершадської, Теплицької, Тростянецької та інших дільниць СО «Гайсинські ЕМ».

- На випускні іспити, як правило, запрошуємо досвідчених працівників АТ «Вінницяобленерго». І це налагоджена системна робота. Хотілося, б звичайно, аби наші учні з метою ознайомлення з професією, частіше відвідували виробничі об’єкти енергетичних підприємств, як області, так і країни. Та, на превеликий жаль, зараз це обмежено через війну. Проте, ми однаково намагаємося по можливості організовувати щось подібне. Так, наприклад, однією із останніх екскурсій була на ваше підприємство, а саме до СО «Гайсинські ЕМ». Наші ліцеїсти ознайомилися з роботою диспетчерського пункту, організацією передачі та розподілу електричної енергії. Їм дуже цікаво було безпосереднє спілкування з працівниками підприємства, отримання інформації, як то кажуть, з перших вуст від професіоналів. Почули про стан електромереж під час військового стану, їх роботу. Кожен міг також задати своє питання, яке цікавило. Подібні екскурсії – справжнє задоволення і своєрідний крок до професійної майстерності. Після спілкування з працівниками Гайсинських ЕМ майбутні електромонтери впевнилися у своєму виборі професії, яка не втрачає актуальності та залишається доволі затребуваною на ринку праці. Багато хто з наших ліцеїстів вже зараз мріють після навчання працевлаштуватися до АТ «Вінницяобленерго», - поділився інформацією директор ліцею Сергій Сокотнюк.

На фото: учні ліцею під час ознайомчої екскурсії до СО «Гайсинські ЕМ», Теплицька дільниця.

Share: