News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Профспілкова робота визнана задовільною _0

Профспілкова робота визнана задовільною

27 April 2015

  В управлінні ПАТ “Вінницяобленерго”  відбулась конференція первинної профспілкової організації ПАТ “Вінницяобленерго”. У заході взяли участь керівники спілки, лідери та члени цехових профспілкових організацій Товариства. На порядок денний вони  винесли та обговорили нагальні питання організації. Зокрема заслухали звіт голови профкому Товариства Олександра Вдовиченка про роботу за звітний період (2 останні роки), отримали повну інформацію від голови постійної комісії профкому з оргроботи Олексія  Маслюка  про результати проведення звітів і виборів в цехових профспілкових  організаціях, дізналися про стан фінансової роботи спілки  за 1 квартал поточного року від  головного бухгалтера профкому Наталії Саніної. А з виступу  голови постійної комісії профкому з культурно-масової, спортивної роботи  та оздоровлення Раїси Козаченко довідалися про  напрацювання в частині літнього оздоровлення працівників  і  зміни, які відбулись в  напрямку організації відпочинку дітей у зв’язку із соціальною реформою в державі. Також у ході конференціїї  спілчани вирішували питання делегування на  на VІ з’їзд «Укрелектропрофспілки»  представників Товариства. З'їзд відбудеться  в листопаді поточного року.  

  Під час свого звіту голова первинної профспілкової організації Олександр Вдовиченко зазначив, що до складу  профспілки Товариства  нині входить 4834  працюючих працівників.

  - Одна третина з тієї кількості — жінки і  майже стільки  ж молоді віком до 35 років. Найбільш чисельними цеховими  структрами  є  профспілкова організація управління – 667 чол., а також Вінницьких високовольтних ЕМ – 610 чол., Вінницьких міських ЕМ – 350 чол.,  Могилів-Подільських ЕМ – 162 чол., Замостянських ЕМ – 154 чол.  Маємо і 1600 непрацюючих пенсіонерів, які  не є членами організації,  але користуються пільгами згідно Колективного договору. За місцем  роботи їм постійно надається благодійна допомога спільно з коштами адміністрації, зокрема,   на лікування, на ритуальні послуги, до державних свят та при виході на пенсію. В бюджеті Товариства цьогоріч заплановано  виплати соціального характеру у розмірі 2,276 млн.грн. У порівнянні з минулим роком дещо  збільшені статті виплати працівникам,  котрі  виходять на пенсію та вагітним жінкам до середньої зарплати за скорочений робочий день. Це  дасть змогу поліпшити матеріальний та соціальний стан працівників, - розповів Олександр Вдовиченко.

 Більш детально  профспілковий лідер зупинився на виконанні  завдань  організації, проаналізував роботу кожної ланки профкому,   вказав на недоліки.

 -  Для оперативності та ефективної діяльності профкому, який складається з 15 чоловік, у нас  створені Президія ПК з 7 чол. та 5 постійних комісій. Вони, в свою чергу, вирішують питання організаційної роботи, виробничих питань, соціального захисту спілчан,  культурно-масової роботи, спорту і оздоровлення, роботи з молоддю та ветеранами. Зауважу також, що голови цехкомів СО мають можливість  звертатись до голів постійних комісій по конкретним питанням за консультаціями. При цьому необхідно визнати, що ініціатива окремих голів постійних комісій носила не постійний характер і активізовувалась безпосередньо перед засіданнями ПК. А у половини СО робота комісій носила взагалі формальний характер. Під час перевірок, зокрема,  мали місце зауваження в Муркуриловецьких, Чечельницьких, Піщанських, Шаргородських ЦПО. Надалі   роботі постійних комісій профкому і на місцях буде приділятись посилена увага, - зазначив очільник профспілок.

 Досить  активним було обговорення звіту голови. Серед виступаючих, зокрема,  член комісії із соціального захисту членів профспілки Павло Дегтяр (Тульчинські ЕМ), голова комісії з розвитку виробництва та охорони праці Aнатолій Семесенко (ВВЕМ), голова цехкому Хмільницьких ЕМ, член президії профкому Павло  Коцулим,  голова цехкому Жмеринських ЕМ, член президії профкому Ігор Макогон та інші. Кожен висвітлив роботу по своїх напрямках і дав  оцінку в цілому роботі профкому та  його голови.

 Результатом зібрання стала спільно вироблена та прийнята постанова, в якій наголошено, що роботу профспілкового комітету ПАТ «Вінницяобленерго» за звітний період, а також роботи його голови О.Вдовиченка  визнати  задовільною. Вирішили також активізувати роботу щодо більш ширшого залучення нових  працівників Товариства в члени профспілки, їх навчання та надання певних повноважень, посилення  роботи громадських інспекторів з охорони праці в частині проведення профілактичної роботи з охорони праці та   участі в проведенні «Днів охорони праці», розслідуванні випадків травматизму. Згідно постанові  головам цехових профспілкових комітетів належить забезпечити гідну підготовку та проведення 10-й Спартакіаді Товариства,  вивчити питання літнього відпочинку дітей, можливості фінансування та винести на обговорення на чергове засідання Президії профкому.  Також учасники конференції обрали двох делегатів  на VІ з’їзд «Укрелектропрофспілки», а саме  директора з персоналу Віталія Хребтія та  голову профкому Олександра  Вдовиченка. 

Share: