News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Результати розчистки трас повітряних ліній за минулий рік._0

Результати розчистки трас повітряних ліній за минулий рік.

30 January 2024

⚡️Розчищення трас повітряних ліній електропередач від порослі дерев та чагарників, утримання об’єктів та елементів повітряних ліній всіх номіналів напруги у справному технічному стані – один з найефективніших заходів з профілактики виникнення технологічних порушень в електричних мережах, пов’язаних із припиненням електропостачання та знеструмлення населених пунктів або окремих осель, особливо в період проходження найвідповідальнішого та найнапруженішого у роботі енергетиків України осінньо-зимового періоду.

Адже в цей час навантаження на електромережі досягає максимуму, споживання електричної енергії різко зростає. Через природні стихійні явища (сильний вітер, снігопад, налипання ожеледі), що зазвичай трапляються в цей період, в електромережах трапляється найбільша кількість технологічних порушень через торкання гілок дерев до проводів ліній або падіння дерев (або масивних гілок з них) на проводи та опори ЛЕП.

З метою зменшення негативного впливу, який може спричинити незадовільний стан зелених насаджень, що ростуть поблизу трас повітряних ліній напругою 0,4-110 кВ, структурними одиницями та відповідними службами АТ "Вінницяобленерго", які експлуатують повітряні лінії електромереж, протягом 2023 року та у відповідності до річного план-графіку, затвердженого Міністерством енергетики України, виконувались роботи з розчистки трас ЛЕП.

Попри об’єктивні обставини, пов’язані з воєнним станом в Україні, всі структурні підрозділи Товариства повністю виконали плани розчистки трас ЛЕП на минулий рік. А саме - виконано розчистку 3055,73 км ПЛ 0,4-20 кВ, 176,41 км ПЛ 35-110 кВ.

На виконання доручення Міністерства енергетики України Управлінням Державної інспекції енергетичного нагляду у Вінницькій області у січні 2024 року проведено моніторинг повноти та якості виконання робіт з розчистки трас ЛЕП за четвертий квартал 2023 року. При проведенні цього заходу представниками Держенергонагляду було підтверджено факт виконання річного плану Товариства з розчистки трас ПЛ напругою 0,4-110 кВ, а також виявлено декілька зауважень щодо якості робіт. З цього приводу Товариством вже розроблено оперативні заходи на усунення недоліків.

У 2024 році структурними підрозділами АТ "Вінницяобленерго" продовжиться проведення робіт на ділянках повітряних ЛЕП, що потребують розчистки.

Відповідно, з метою якнайкращої організації та якості виконання цих робіт, інспекцією Держенергонагляду протягом поточного 2024 року буде здійснюватися щоквартальний контроль.

Share: