News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217  Розчистка трас повітряних ліній_0

Розчистка трас повітряних ліній

04 July 2024

Протягом поточного півріччя у нашій області розчищено майже 1 722 км трас повітряних ліній електропередач напругою 0,4 - 10кВ.
 
Про це свідчать результати проведеної у цьому напрямку роботи працівниками технічного напрямку АТ «Вінницяобленерго».
 
Наші енергетики тримають питання розчистки трас електроліній на особливому і постійному контролі. Адже від заходів, що пов’язані з розчисткою, напряму залежить безпека життя людей і надійність роботи електромереж.
 
Та, як доводить практика,на надійність роботи електромереж у більшості випадків негативно впливає саме зростання впритул до повітряних ліній (ПЛ) великої кількості дерев. Контакт їхнього гілля з проводами, що під напругою, у час сильного вітру може спричинити замикання ПЛ або обрив проводів. У спеку є вірогідність виникнення пожежі, а у дощову погоду із сильними поривами вітру від дії струму можуть постраждати і люди, які опиняються під деревами безпосередньо в охоронній зоні ПЛ.
 
Тому технічні служби нашого підприємства слідкують за цим процесом ретельно і виконують завдання сумлінно. Відповідно в усіх районах електромереж розробляються графіки. Вони, в свою чергу, доводяться до місцевих органів самоврядування області та населення. Якщо належить проводити розчистку трас у лісовій зоні або посадках та ярах, то план наших робіт узгоджується з відповідними інстанціями, а саме з «Віноблагроліс» та ДП «Вінницький лісгосп».
 
Звертаємось до жителів області! Відповідно «Правил охорони електричних мереж», власники господарських ділянок зобов’язані самостійно очищувати гілки дерев на прилеглих лініях електропередач та не допускати насадження нових дерев в охоронній зоні ліній електропередач. Щоб господарі могли безпечно прочистити гілля під ПЛ на своїх ділянках, радимо слідкувати за плановими вимкненнями або ж ініціювати його, звернувшись до нас з відповідною заявою.
 
Пам’ятайте, розчистка трас ПЛ від зайвого гілля і дерев – це стовідсоткове попередження аварійних знеструмлень.edited 15:17

Share: