News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Роз'яснюємо_0

Роз'яснюємо

04 June 2024

Зважаючи на дефіцит потужності в енергосистемі України, щодня НЕК «Укренерго» формує дозволений обсяг електричної потужності (ліміт), який дозволено спожити на певній території протягом окремого часу доби.

Якщо споживання електроенергії перевищує дозволений ліміт — застосовують графік погодинних відключень.

На Вінниччині споживачі у графіку поділені на шість черг.

Доба у графіку поділяється на кольорові сектори:

• сектор білого кольору — електроенергія подається,

• жовтий сектор — можливе відключення за необхідності;

Сектор синього кольору — відключення електроенергії.

Коли НЕК Укренерго доводить ліміти для Вінницької області дії - радимо бути готовими бути без електроенергії споживачам як в «синьому», так і «жовтому» секторі.

Коли раптом ситуація в енергосистемі покращується або ж населення споживає електроенергію у межах дозволених лімітів - є шанс подати електроенергію на довший період, ніж планувалося. І енергетики звичайно це зроблять!

Тобто, якщо застосовуються ГПВ, за графіком у вас «синій» або «жовтий» сектор, а світло є — це означає, що вдалось зменшити потужність споживання в межах дозволених лімітів без вимушених відключень.

Таке може статися тільки завдяки вам, наші споживачі: коли населення самостійно зменшує використання потужних приладів, а промислові підприємства дотримуються графіків обмеження потужності (ГОП).

Тобто, чим активніше ми відмовляємось від користування енергомісткими приладами у пікові вечірні години — тим більша ймовірність, що відключень за графіком у «жовтому» чи навіть «синьому» секторі графіку не буде.

Тому, абсолютно від кожного з нас залежить стан енергосистеми. Пам'ятайте про це.

Переможемо темряву разом!

Share: