News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Що ми знаємо про децентралізовану генерацію?_0

Що ми знаємо про децентралізовану генерацію?

25 June 2024

📌Децентралізована або розподілена генерація (англ. distributed power generation) — це система виробництва та передачі енергії, яка передбачає велику кількість споживачів, що водночас є виробниками електрики та тепла для власних потреб, і мають можливість передавати надлишки виробленої енергії до загальної мережі.

Енергетичні установки у системі розподіленої генерації можуть бути від декількох кіловат до декількох десятків МВт. Це можуть бути сонячні панелі на будинку, малі вітряки, а також комбінації цих та інших технологій.

Закон України «Про ринок електричної енергії» визначає розподілену генерацію як “електростанція, встановленої потужності 20 МВт та менше, приєднана до системи розподілу електричної енергії”.

Нині в Україні питання децентралізації генерації актуальне як ніколи. Внаслідок ворожих атак на об’єкти нашої енергетики втрачено 50% генеруючих потужностей.

Аби пережити майбутню зиму енергетики чим більше схиляються до думки невідкладного будівництва об’єктів розподіленої генерації.

Share: