News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Словник енергетика - Трансформаторна підстанція (ТП)_0

Словник енергетика - Трансформаторна підстанція (ТП)

11 July 2024

Трансформаторна підстанція (ТП) – електрична підстанція призначена для перетворення електричної енергії однієї напруги в енергію іншої напруги за допомогою трансформаторів. ТП 6-20/0,4 кВ складаються з силового трансформатора, розподільчого пристрою високої напруги 6-20 кВ і розподільчого пристрою низької напруги 0,4 кВ.

В розподільних мережах розрізняють такі основні типи трансформаторних підстанцій 6-20/0,4 кВ:


ЗТП-закрита трансформаторна підстанція. Це підстанція устаткування якої розташоване в будівлі (приміщенні) або в металевій чи залізобетонній оболонці і обслуговується зсередини цього приміщення (оболонки)

КТП-комплектна трансформаторна підстанція. Це підстанція складена із трансформаторів (вмонтованих у шафи, установлені просто неба), блоків РУ та інших елементів, які постачають у складеному або повністю підготовленому до складання вигляді.

ЩТП-щоглова трансформаторна підстанція. Це підстанція (у тому числі в конструктивному виконанні КТП), все устаткування якої встановлене на конструкціях (або опорі ПЛ) просто неба на висоті, що не потребує наземного огороджування.

Share: