News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Стан енергосистеми на Вінниччині_0

Стан енергосистеми на Вінниччині

10 July 2024

Сьогодні в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся щотижневий брифінг речниці АТ «Вінницяобленерго» Юлії Великотрав. https://www.facebook.com/1depinformcom/videos/1967642780335358

Спікерка надала аналіз поточного стану енергосистеми Вінниччини.

Зокрема, зазначила, що зі спекою споживання електроенергії продовжує зростати. Тому для збереження балансу в енергосистемі застосовуються графіки погодинних відключень,головною причиною яких є терористичні атаки рф по українській енергосистемі. Через енергетичний терор втрати потужності рівнозначні споживанню Фінляндії або Нідерландів в літні пікові години!

«Щоб обсяги та терміни обмеження електропостачання були рівномірними, відповідно до завдання НЕК «Укренерго», «Вінницяобленерго» застосовує графіки погодинних відключень. Середня потужність обмежень за тиждень, що минув – понад 120 МВт, що, звичайно, призвело до недовідпуску електричної енергії»,- повідомила речниця АТ «Вінницяобленерго».

Юлія Великотрав закликала не використовувати потужні електроприлади одночасно як тільки увімкнуть світло. За можливості, необхідно обмежити використання кондиціонерів. Це внесок кожного в майбутню Перемогу.

У плануванні побуту допоможуть чат-боти «Вінницяобленерго» у Телеграмі або Вайбері.

Авторизуйтеся і графік погодинних відключень буде завжди під рукою у смартфоні:

Telegram: @pat_voe_bot

Viber: www.viber.com/patvoe

За інформацією «Вінницяобленерго» для подолання дефіциту наша країна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови та Словаччини. Експорт наразі - не планується і не передбачається.

Більше інформації у відео. 

Share: