News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Син енергетика - дипломант Міжнародного конкурсу саксофоністів_0

Син енергетика - дипломант Міжнародного конкурсу саксофоністів

25 November 2015

Листопад приніс радість в родину водія автоколони Товариства Бориса Панасюка - батька чотирьох дітей. Його найменший, десятирічний Володя нещодавно повернувся з Одеси. Там, разом із ще одним юним вінничанином, 12-річним Владиславом Приймаком, взяв участь у міжнародному конкурсі молодих виконавців «Золотий саксофон Одеси». Конкурувати довелося із 40-ка учасниками із десяти країн світу, а саме України, Білорусі, Росії, Польщі, Австрії, Бельгії, Франції, Китаю, Іспанії, Тайланду, Японії та Мальти.

Про це розповів педагог Володі Панасюка, вчитель Вінницької дитячої музичної школи №1, засновник та арт-директор фестивалю саксофонної музики ім. Адольфа Сакса у Вінниці Євгеній Попель.

- Призового місця моїм учням не вдалося зайняти.  Натомість вони пройшли два тури цього досить престижного конкурсу та стали його дипломантами. Уявіть собі, серед учасників від 10 до 25-ти років- чимало іменитих у світі саксофоністів, лауреатів із значно більшим досвідом  володіння інструментом. Конкурувати з такими музикантами, повірте, було не легко. До того ж гру оцінювали видатні саксофоністи, а саме професор саксофона Королівської консерваторії Брюсселя, композитор Ален Крепен (Бельгія), професор саксофона та камерної музики Віденської консерваторії, керівник Віденського оркестру саксофона Ларс Млекуш (Австрія) та  інші. Проте хлопці чудово справилися із завданням в обох турах конкурсу. І це вже перемога! Особливо  для Володі, який вперше виступив сольно та взагалі  грає на саксофоні лише трохи більше року. До цього ще рік вивчав гру на флейті. Однак, за такий  короткий час йому вдалося багато чого досягти. Наприклад, він ще  лауреат обласного та міського конкурсів ансамблів духових інструментів. Скажу, що хлопчик дуже працелюбний, наполегливий і відповідальний,  багато часу віддає грі на інструменті. Попереду на нього чекає ще одна велика робота. Вже готуємося до виступів у Польщі, в місті Криниця-Здруй, - поділився з нами своїми враженнями  Євгеній Попель.

Юного ж дипломанта про його успіхи на музичному поприщі  не вдалося розпитати.  Хлопчик завжди дуже зайнятий та й не полюбляє розповідати про себе, зауважила його мама Ніна Панасюк.

- Щодень розписаний у нього мало не по хвилинах. Після занять у загально-освітній 36-ій школі, де навчається у 4 класі, одразу везу його з Пирогово у Вінницю до музичної школи. А то якісь концерти,виступи. Ось найближчий - у Покровському храмі, куди запросили на творчий вечір. До речі, там гратиме не тільки  Володя, а й усі наші  діти - найстарший Сашко і дві доньки - Наталка та Анюта. До такого квартету доєднаємося  і ми з татом.  У нас взагалі дуже музична родина. З малечку граємо хто на чому: на баяні, акордеоні, гітарі, скрипці, флейті, синтезаторі, і тепер ще на саксофоні. Ще співаємо у складі церковного хору  храму Андрія Первозваного. Діти - то наше щастя, - розповіла з неприхованою материнською гордістю Ніна Панасюк під час зустрічі з нею у музичній школі, куди привела сина на урок духового оркестру.

Не менше тішиться успіхами своєї родини і її глава - Борис Панасюк.

- Радію всьому, чим займаються мої діти, бо знаю, що займаються гарними справами. Вкладають в те чимало сил,  велику працю. Її результат несе радість і нам з дружиною, і людям. Тож як не пишатися? - сказав батько дипломанта.

Вітаємо родину енергетика з такою подією  і зичимо нових творчих висот його дітям.

Share: