News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Тімбілдінг згуртовує і веде до успіху _0

Тімбілдінг згуртовує і веде до успіху

18 July 2017

Відомо, що грамотне управління і професіоналізм працівників ведуть компанію до успіху. Та якщо це не підкріплюється силою дружнього і згуртованого колективу однодумців, то марно сподіватися на швидке і ефективне вирішення виробничих питань, - переконана психолог ПАТ «Вінницяобленерго» Ольга Мородецька.

Майже другий рік поспіль вона працює в колективі і прагне донести цю тезу до кожного працівника, незалежно від його посади та віку. Енна кількість проведених Ольгою Іванівною групових анкетувань, індивідуальних тестів, бесід, лекцій, тренінгів, семінарів тощо свідчить про те, що така робота дається взнаки.

- Всі мої зусилля, як фахівця, спрямовані на створення психологічно здорового клімату в колективі. Більшість працівників зрозуміли, що моє спілкування з ними – це не зовсім розвага, а серйозна робота, яка веде до спільного, результату – корисного нашому підприємству. І останні тренінги, які я провела з працівниками Товариства, це яскраво підтвердили, - каже Ольга Мородецька.

Йдеться про тренінги формату тімбілдінг (від англ. Team building - «побудова команди»), які проводилися психологом Товариства впродовж червня-липня. В них, зокрема, вже взяли участь працівники підрозділу комерційної діяльності, служби охорони праці, частково підрозділів з правової роботи, технічної діяльності та з питань забезпечення бізнесу.

- Тімбілдинг - це спеціально розроблені заходи,що проводяться поза межами підприємства, як правило, на природі. Адже коли співробітники, які звикли зустрічатися в стінах офісу, потрапляють у незвичні для них умови, набагато легше виявляються неформальні лідери та взаємні симпатії. Тож заходи тімбілдингу спрямовані, насамперед, на згуртування колективу, формування сильної команди, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей. Психологічні ігри,запропоновані мною під час цих тренінгів, моделюють життя всередині колективу, спрямовують на вироблення командного духу, прийняття колективних рішень на основі довіри та взаємній підтримці, а також допомагають створити атмосферу неформального спілкування з максимальним психологічним розвантаженням. Я хотіла донести передусім, що колектив – це, мов оркестр, де кожен грає на власному інструменті, але виконуючи свої музичні партії всі разом видають єдинозвучну гарну мелодію. Переконана, що такий метод роботи з персоналом Товариства здатен заохотити колектив до більш активної і, головне, ефективної діяльності, - розповіла психолог Ольга Мородецька. Також додала, що тренінги і надалі продовжуватимуться в інших підрозділах Товариства.

Share: