News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 У лютому 2014-ого-небо падало, взимку 2018-ого-сніжило цвітом нерозквітлої вишні_0

У лютому 2014-ого-небо падало, взимку 2018-ого-сніжило цвітом нерозквітлої вишні

23 February 2018

У Вінниці відкрили меморіал Небесній Сотні «Дерево Свободи». Участь у цьому сумному заході разом з 30-ма родинами загиблих Героїв взяли чимало небайдужих вінничан. Серед них були і наші енергетики - директор з персоналу Віталій Хребтій, голова профспілкового комітету Олександр Вдовиченко, провідний професіонал із організації захисту інформації з обмеженим доступом Леонід Василюк та інші.

- Слухати рідних загиблих Героїв, котрі згадували страшну зиму 2014-го, коли втратили своїх синів, батьків, братів, друзів – тяжко. Навіть чоловіки не приховують сліз…Тож всі, хто нині живе і хоче кращого для своєї країни, просто не мають права забути цих хлопців. Вічна їм слава!, - із хвилюванням сказав Олександр Вдовиченко під час відкриття меморіалу.

А відкрили його рідні Героїв Небесної Сотні з Вінниччини – мати Максима Шимка - Зоя Кузьменко та син жмеринчанина Леоніда Полянського, ліцеїст Київського військового ліцею ім.І. Богуна - Едуард Полянський.

- Наші сини загинули за Україну. Їх смерть була не на марне. Тому що такими, як ми були колись, ми вже не будемо. Ми змінились.  Україна зараз, на жаль, не така, як хотіла бачити її Небесна Сотня... Небесна Сотня свою справу зробила, а решту – робити нам. Будьмо гідними їх пам’яті, шануймо їх і пам’ятаймо, якою ціною дається Україна, - сказав батько одного із Героїв Небесної Сотні, Героя України Устима Голоднюка - Володимир Голоднюк. Його сміливий син у той страшний лютневий день, коли ворожа пуля пробила блакитну каску, яка була на ньому, просив побратимів голосно кричати: «Небо падає!"

І воно впало – страшним горем, незагоєним болем… І снігом, що взимку сипле з неба, і цвітом білим – що буде повесні …

Не забудемо НІКОЛИ! Вічна Вам Слава, Герої!

Довідка: автор композиції – київський скульптор Борис Данилюк. Майже шестиметрова бронзова скульптура представляє собою вишню, з якої опадають 107 квіток. Саме стільки протестувальників  було розстріляно  під час Революції Гідності. Вся композиція міститься на постаменті у вигляді мапи України.

Share: