News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 У музеї енергетики Вінниччини буде стенд про АТО_0

У музеї енергетики Вінниччини буде стенд про АТО

31 July 2017

Музей історії розвитку та становлення енергетики Вінниччини незабаром поповниться новими матеріалами. Вони розповідатимуть про працівників ПАТ «Вінницяобленерго», які побували на передовій неоголошеної війни, або Антитерористичної операції (АТО), що з 2014 року триває на сході України. Про це повідомив керівник музею,  директор учбового центру Товариства Олександр Бірюков.

- З 2014 року у Донецькій та Луганській областях побувало чимало енергетиків.  Дехто і досі  несе там службу у лавах Збройних Сил України, а хто працював на відбудові пошкоджених війною електромереж. І все це наша історія – історія наших людей, нашого підприємства, нашої країни. І ми маємо чітко зафіксувати всі моменти, зберегти їх для нащадків. Маємо  нікого не забути, жодного важливого моменту не пропустити. Це наш святий обов’язок. Інакше, історія просто не пробачить, якщо ми не збережемо конкретні факти  про героїв – енергетиків - учасників АТО, про волонтерів-енергетиків, про ту допомогу, яка надавалась і досі надається вітчизняній армії та захисникам на передову, цивільному населенню Луганської і Донецької областей. Я вже  звернувся до працівників всіх структурних одиниць нашого Товариства підтримати таку ідею та організувати збір матеріалів для створення  стенду про події та учасників АТО,  - розповів Олександр Бірюков.

Як повідомили у службі  цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Товариства, за час проведення АТО на сході України по мобілізації побувало 137 наших працівників. 45 з них – учасники бойових дій. 10 працівників донині, згідно  контракту, несуть службу в лавах Збройних Сил України.  

Щодо матеріальної допомоги армії та населенню, то тільки за 2014-2015 роки загальна  сума коштів від  ПАТ «Вінницяобленерго», перерахованих для підтримки військовослужбовців Збройних Сил України, склала понад  1млн. 200 тис. грн. Безповоротна матеріальна та  фінансова допомога, зокрема,  надавалась:

- міжнародному благодійному фонду «Без кордонів» для забезпечення першочергових заходів з ремонту об’єктів житлового фонду м. Маріуполь;

- Могилів-Подільському прикордонному загону, обласній раді організації ветеранів України, військовій частині №3028;

- виділення коштів на паливно-мастильні матеріали та на доставку волонтерами необхідних  речей для бійців АТО (дизельні станції, бензопили, водні насоси,  продукти  харчування, медикаменти);

- придбання та відправка за власний кошт генерального директора Товариства Андрія Поліщука  мікроавтобуса для воїнів АТО, тощо.

- Допомога триватиме і далі, до переможного кінця подій на сході, - наголосив очільник енергетиків області.  

Андрій Поліщук схвалив  ідею щодо створення стенду про «атошників» для музею історії розвитку та становлення енергетики Вінниччини і попросив відповідальних за цю роботу прискорити збір матеріалів.

Share: