News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 У Теплику відкрито навчально-практичний центр з підготовки електромонтерів_0

У Теплику відкрито навчально-практичний центр з підготовки електромонтерів

09 January 2019

Незадовго до початку нового року в смт Теплик на базі місцевого професійного аграрного ліцею відкрито навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих кадрів робітничих професій, а саме електромонтерів. Про це у розмові з прес-групою ПАТ «Вінницяобленерго» повідомив директор ліцею Сергій Сокотнюк.
За словами керівника, професію електромонтера і раніше тут здобували охочі, але то було на основі базової загальної середньої освіти та повної загальної середньої освіти. З відкриттям навчально-практичного центру з’явились нові можливості.
- У нашому ліцеї є кілька напрямків для здобуття робітничих професій, які завжди вкрай необхідні на ринку праці. Це землеустрій, будівництво і архітектура, електротехніка та електромеханіка, сільське господарство і лісництво, транспорт і машинобудування, логістика та харчова промисловість. Викладачі та майстри нашого закладу підготували не один випуск висококваліфікованих трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, слюсарів сільськогосподарських машин та установок, водіїв автотранспортних засобів категорій «С» і «В», малярів-штукатурів, плодоовочівників-кухарів, бухгалтерів і, звісно, електромонтерів. Але якщо раніше до навчання, як правило, залучалися особи на основі базової загальної середньої освіти (9 класів) з терміном навчання 3 роки та повної загальної середньої освіти (11 класів) з терміном навчання 1 рік, то тепер ще й будемо приймати незаняте населення, представники якого бажають набути фах електромонтера та електромонтера з ремонту і обслуговування електрообладнання. Нині в суспільстві, і, зокрема, в нашій області, є величезна потреба у таких фахівцях. Саме з цією метою вирішено відкрити ось такий навчально-практичний центр. Будуть ще й діяти курси перепідготовки робітничих кадрів за цим напрямком. Тож, раді бачити у нас тих, хто планує стати професійним у робітничій царині, - розповів Сергій Сокотнюк.
Також, за його словами, велику практичну допомогу в здобутті фахових знань з професії електромонтера надають вихованцям ліцею енергетики області.
- Не дивлячись на те, що ліцей має оновлену матеріально-технічну базу для навчально-виробничого процесу з необхідним обладнанням, інструментами, матеріалами та навчальним полігоном, проте справжній практичний досвід наші учні все ж отримують від ваших професійних майстрів та електромонтерів. Практику проходять переважно на базах Теплицьких, Гайсинських, Бершадських електромереж. Є така домовленість з енергетиками, які завжди допомагають у цьому. До того ж, після навчання чимало випускників ліцею, як правило, поповнюють робітничі ряди саме на вашому підприємстві - ПАТ «Вінницяобленерго», - доповнив Сергій Сокотнюк.
У підтвердження слів директора ліцею стала ще й розмова з інспектором з кадрів Теплицьких ЕМ Євгенієм Заікою, який свого часу також тут навчався.
- Ще у 90-х роках здобув там фах механізатора-водія та електромонтера. До речі, не я один, хто нині працює в СО «Теплицькі ЕМ». Більшість наших водіїв та електромонтерів також там навчалися. Щодо відкриття навчально –практичного центру з підготовки електромонтерів, який буде відтепер працювати на базі ліцею, то, вважаю, що це дуже необхідна справа. Треба відроджувати втрачений престиж робітничих професій, брак яких гостро відчувається чи не у кожній сфері економіки, і у тому числі в енергетиці. Наприклад, наша структурна одиниця нині потребу трьох електромонтерів, - сказав Євгеній Заіка.
Фотосвітлини – зі сторінки ФБ Теплицького професійного аграрного ліцею.

Share: