News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 В Товаристві впровадять систему менеджменту профбезпекою_0

В Товаристві впровадять систему менеджменту профбезпекою

10 December 2014

З метою підвищення конкурентноспроможності ПАТ “Віницяобленерго”, удосконалення діяльності роботи, а також покращення стану охорони праці і недопущення випадків травматизму в Товаристві розпочато розробку та впровадження системи менеджменту професійною безпекою і здоров'ям персоналу (далі - СМПБ) у відповідності до вимог стандарту ОНSAS 18001:2007.

- Даний стандарт був спеціально розроблений групою міжнародних організацій і діє у багатьох країнах як сумісний зі стандартами систем менеджменту якості 180 9001:1994 і систем екологічного менеджменту 180 14001. Метою стандарту ОНSАS 18001 є зниження фактичного несприятливого впливу на здоров'я, стан людей і запобігання небезпеці на виробництві, звільнення працівників від шкідливих і важких робіт, з одного боку, і підвищення привабливості умов праці – з іншого. Він цінний ще й тим, що тут будуть визначені професійні ризики кожної спеціальності енергетика, а потім будуть запроваджені методи управління даними ризиками з метою зниження як таких до мінімуму, або просто - іх виключення. Тобто, даний стандарт — це, передусім, пряме запобігання травматизму на підприємстві. Що ж до впровадження даного стандарту в нашому Товаристві, то все це здійснюється відповідно до наказу №460 від 03.12.2014 року, - розповів директор з охорони праці Товариства Сергій Козак, який безпосередньо контролюватиме виконання даного наказу.

Також за словами Сергія Козака, в Товаристві вже відбулась низка заходів присвячених цій темі. Насамперед, створено Координаційну раду на чолі з генеральним директором ПАТ “Вінницяобленерго” Андрієм Поліщуком, а також робочу групу з розробки СМПБ, до складу якої увійшли начальники, заступники та інженери служби охорони праці усіх структурних одиниць (СО) Товариства. Крім того, ще було проведено нараду з працівниками служби охорони праці Товариства за участі директора технічного Олександра Коломійця, а також семінарські заняття для директорів, представників служб та відділів СО. Основним доповідачем на них був гість з Києва, генеральний директор компанії “Артбізнес” Володимир Пилипенко.

- Наші працівники взяли досить активну участь в цих семінарських заняттях і, сподіваюся, вони пройшли з користю для них. А робота з розробки та впровадження СМПБ триватиме далі, - доповнив директор з охорони праці ПАТ “Вінницяобленерго”.

Share: