News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 В учбовому центрі Товариства обладнали кабінет з цивільного захисту_0

В учбовому центрі Товариства обладнали кабінет з цивільного захисту

03 December 2014

Будь-яка надзвичайна ситуація – це ризик для життя і здоров'я людей, а також матеріальні збитки. Аби запобігти подібному в ПАТ “Вінницяобленерго” постійно дбають про підготовку його працівників до дій у надзвичайних ситуаціях в умовах напруженої обстановки в державі, - наголошує начальник Служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Володимир Букреєв. 

 – З цією метою, а також для удосконалення системи навчання працівників управління та структурних одиниць щодо дій зі своєчасного запобігання та організації заходів із ліквідації усіх можливих наслідків надзвичайних ситуацій в учбовому центрі Товариства нещодавно обладнано кабінет з цивільного захисту. Для отримання працівниками відомостей про конкретні дії у надзвичайних ситуаціях з урахуванням особливостей виробничої діяльності обладнані спеціальні стенди, розроблений методичний та інформаційний матеріал, пам’ятки.

Кабінет укомплектований різноманітними приладами радіаційного та хімічного спостереження, засобами індивідуального захисту, протипожежними засобами. На заняттях особлива увага приділяється діям під час пожежі, в умовах терористичних актів, погіршення радіаційної обстановки, хімічного та біологічного забруднення. В класах на персональних комп’ютерах встановлені програми навчання та контролю знань з пожежної безпеки. Слухачам також надаються матеріали занять в електронному вигляді для самостійного та поглибленого вивчення.

Проводяться також роз’яснення основних вимог та положень Кодексу цивільного захисту України, нових нормативно-правових актів, рекомендацій щодо організації цивільного захисту на підприємствах. Для організації навчання працівників в 2015 році розроблені Порядок підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, програми підготовки, яки включають загальну та спеціальну підготовку працівників, пожежно-технічний мінімум та прискорену підготовку до дій в особливий період, - повідомив Володимир Букреєв. 

Щодо планів на майбутнє, то, за словами начальника Служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Товариства, уже в наступному 2015 році відбудуться навчання керівного складу ПАТ “Вінницяобленерго” та структурних одиниць, фахівців служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області. 

Share: