News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Ви запитуєте - ми відповідаємо._0

Ви запитуєте - ми відповідаємо.

31 October 2023

❓ВИ ЗАПИТУЄТЕ: Для чого здійснюється заміна встановлених у споживачів приладів обліку?

❗️МИ ВІДПОВІДАЄМО: Згідно законодавства лічильники, що використовуються для комерційного обліку електричної енергії, належать до регульованих засобів вимірювальної техніки. Тому вони підлягають періодичній повірці, повірці після будь-якого технічного ремонту чи повній заміні, якщо в них закінчився міжповірочний інтервал або ж не пройшли періодичну повірку через непридатність до застосування.

Зазвичай заміна приладів обліку електроенергії здійснюється для встановлення приладів обліку, які пройшли періодичну повірку та придатні до застосування на підставі результатів контролю їхніх метрологічних характеристик.

Планову заміну приладів обліку електроенергії побутових споживачів АТ "Вінницяобленерго" здійснює безкоштовно у терміни, встановлені нормативно-технічними документами. Нині, згідно Інвестпрограми, в низці районів області проводиться заміна лічильників на більш сучасні та якісніші за технічними характеристиками.

На світлинах - електромонтери по заміні приладів обліку СО «Вінницькі східні ЕМ» Петро Мазуренко та Олег Рибак.

Share: