News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Вирубка дерев біля ПЛ небезпечна для життя!_0

Вирубка дерев біля ПЛ небезпечна для життя!

11 December 2023

Останнім часом почастішали випадки несанкціонованої вирубки дерев в охоронних зонах повітряних ліній електропередач - ПЛ-35-110 кВ.

Падіння дерев і гілок на проводи ПЛ 35-110 кВ можуть призвести до аварійних відключень ліній та порушення енергопостачання споживачів Вінницької області, а також до нещасних випадків і пожеж в лісових масивах.

Звертаємось до керівників лісних господарств та голів селищних рад з проханням звернути увагу на дотримання Правил охорони електричних мереж.

❗️Будь-які роботи в охоронних зонах електричних мереж можуть виконуватись тільки за умови одержання письмового дозволу власника електричних мереж.

Також прохання до мешканців області! Будьте максимально обережними у разі виявлення обірваних проводів ПЛ, ⚡️підходити до яких ближче, ніж на 8 м – смертельно небезпечно!

При виявленні обірваних або провислих проводів ПЛ, інших ушкоджень електричних мереж – не будьте байдужими, негайно телефонуйте черговому диспетчеру районних електричних мереж. Забороняйте дітям гратися поблизу ЛЕП, підніматися на опори ПЛ– це загрожує їхньому життю!

‼️НАГОЛОШУЄМО, випадки несанкціонованої вирубки закінчуються, як правило, трагічно, не кажучи вже про знеструмлення споживачів та заподіяну матеріальну шкоду.

Будьте обачними і обережними!

Share: