News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Вже готуємось до грозового сезону._0

Вже готуємось до грозового сезону.

20 February 2024

У природі – лютий і зима ще хазяйнує на повну силу. Проте структурні підрозділи АТ "Вінницяобленерго" вже розпочали підготовку до проходження грозового сезону, який у нашій географічній широті триває з 15 квітня до 1 жовтня. ⚡️Вінниччина якраз посідає одне з чільних місць серед областей України по кількості днів року, позначених підвищеною кількістю небезпечних метеорологічних явищ та пов’язаних з ними грозовими перенапругами в електромережах. Тож, вчасне реагування на погодні виклики дуже важливо, а підготовка електричних мереж всіх рівнів напруги до проходження грозового сезону - одне з найвідповідальніших завдань Товариства у 2024 році.

З цією метою в усіх структурних одиницях Товариства (СО) вже проводиться:

🔽 перевірка схем грозозахисту трансформаторних підстанцій 35-110 кВ,

🔽 розчистка трас повітряних ліній 0,4-10-35-110 кВ від порослі гілок та дерев,

🔽 ремонтна компанія трансформаторних розподільних підстанцій в районах електромереж.

Також персоналом районних електромереж виконується:

🔽 перевірка стану заземлюючих пристроїв та заземлюючих спусків від обладнання мереж до заземлюючих пристроїв,

🔽 ревізія електроустановок щодо наявності та роботоспроможності грозорозрядників.

Крім того, відповідними службами проводиться перевірки та налагоджування пристроїв автоматичного повторного включення та автоматичного увімкнення резерву, узгодження часу їх спрацювання з релейним захистом.

З метою оцінки готовності електромереж АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» до проходження грозового сезону та роботи в умовах високих температур зовнішнього середовища у поточному році, у березні планується проведення моніторингу щодо виконання Товариством заходів наказу про підготовку електромереж до роботи в грозовий сезон. Моніторинг заплановано спільно з представниками Управління Держенергонагляду у Вінницькій області.

В разі можливого виявлення під час моніторингу аварійних осередків, Товариством буде вжито необхідних заходів щодо усунення зауважень в максимально стислі терміни. Результати і висновки вищезазначеної перевірки будуть надіслані до Міністерства енергетики України.

Енергетики Вінниччини з повною відповідальністю відносяться до підтримання технічного стану об’єктів електромереж у відповідності до вимог нормативно-технічних актів, постійно вживають необхідних заходів щодо забезпечення надійного та безперебійного розподілу електричної енергії споживачам області.

Share: