News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Як ми готуємось до зими, як енергозаощаджуємо?_0

Як ми готуємось до зими, як енергозаощаджуємо?

10 August 2023

З початку серпня поточного року в АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» стартував широкомасштабний процес виявлення непродуктивних витрат електроенергії на господарчі та власні потреби компанії. Наразі в усіх структурних одиницях Товариства та підрозділах проводиться аналіз споживання електроенергії на господарські потреби (ГП) та власні потреби (ВП) за період 2020- перше півріччя 2023 р.р. Аналіз споживання проводиться за категоріями обладнання (опалення, освітлення, комп’ютерна та оргтехніка, верстати, інше). Особливий акцент поставлено на аналіз обладнання з високим рівнем енергоспоживання, яке потребує заміни на сучасне. Також ретельно аналізується стан внутрішніх та зовнішніх мереж виробничих будівель, зокрема, обладнання (ПС, ТП, РП), від якого заживлено приміщення й будівлі, і стан приладів обліку, за якими визначаються обсяги споживання електроенергії на ВП та ГП.

Станом на сьогодні, електричні мережі будь якої компанії, будинку, офісу фактично стали альтернативним джерелом ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ!!! В разі виходу з ладу централізованого чи місцевого джерела теплової енергії саме електричні мережі приймуть на себе весь тягар навантаження для забезпечення життєдіяльності в зимовий період.

Такий енергоаудит – це і безпека життєдіяльності (пожежна, електрична, тощо).

Попередні результати енергоаудиту вже дають можливість зрозуміти, на що конкретно звернути увагу аби підвищити енергоефективність підприємства.

- Питання енергоефективності зараз доволі актуальне для підприємства критичної інфраструктури в тому числі. Тому енергоаудит - це дуже важливо. Скажімо, за прикладом минулих років заходи з енергоаудиту дозволили досягти майже 35% економії електроенергії на підприємстві. Один з позитивних прикладів, реконструкція застарілої системи опалення у семи виробничих будівлях високовольтного блоку, а саме переходу від газових котлів на електричні керамопанелі з автоматичним регулюванням часу роботи обігрівачів. Така реконструкція дозволила досягти значного енергоощадного результату. Загалом потенціал економії за рахунок заходів енергоаудиту - це, насамперед, додаткові гроші, які ми зможемо, готуючись до зими, спрямувати на модернізацію, автоматизацію виробничих бізнес-процесів і, власне, на покращення надійного розподілу електроенергії, - прокоментував актуальне нині для підприємства енергетиків питання директор із забезпечення діяльності Сергій Даниленко.

- АТ «Вінницяобленерго» в змозі допомогти і Вам навести лад з Вашими внутрішньобудинковими мережами, надати відповідні рекомендації, підготуватися до проходження зими, – додає директор Сервісного центру Віталій Глущенко.

Контакти нашого Сервісного центру: м. Вінниця, вул. Соборна 50, каб.№201, тел. (0432) 65-96-95; (0432) 65- 96-85; (0432) 65- 96-83.

Share: