News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 За тютюнопаління на робочому місці — адміністративна відповідальність_0

За тютюнопаління на робочому місці — адміністративна відповідальність

30 October 2014

Відповідно наказу ПАТ “Вінницяобленерго” від 21 січня 2013 р., а також рішення дирекції від 29 вересня 2014 року, що приймалися згідно Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення”, в Товаристві діють конкретні обмеження для курців.

– А саме, в Товаристві та його структурних підрозділах суворо забороняється торгівля тютюновими виробами, а також їх паління на територіях, у виробничих приміщеннях і робочих місцях. Разом з тим, для затятих курців передбачено спеціально відведені місця, які обладнані витяжною вентиляцією, засобами пожежогасіння, відповідними знаками та табличками на кшталт “Місце для куріння” та “Куріння шкодить Вашому здоров'ю”. Наприклад, в управлінні ПАТ “Вінницяобленерго” така кімната діє на першому поверсі і відповідає всім правилам та вимогам. В більшості районних ЕМ діють спеціально відведені місця для паління не в приміщеннях, а на території електромереж.

Фото 1 Це, як правило, спеціальні обладнані альтанки з лавами, урнами тощо. Крім того, в усіх виробничих приміщеннях розміщено таблички та знаки, які нагадують персоналу про заборону куріння на роботі та шкоду, яку воно завдає організму людини, – розповів провідний інженер з пожежної безпеки Служби цивільного захисту, моброботи і пожежної безпеки Товариства Віктор Федосєєв.

Також Віктор Федосєєв додав, що в разі невиконання працівниками Товариства діючого наказу “Про заходи щодо обмеження куріння тютюнових виробів” вони нестимуть дисциплінарну відповідальність, а також позбавлятимуться премій.

- Донедавна керівництвом Товариства було зафіксовано кілька випадків, коли найбільш затяті курці все ж примудрилися покурити в службових приміщеннях, а саме в кабінетах. Такого не повинно бути. До того ж, наказ діє для всіх працівників ПАТ “Вінницяобленерго”, не зважаючи на посади та стать. А взагалі, хочу сказати, краще зовсім не палити! Тільки так збережемо здоров'я та подовжимо собі віку, – наголосив Віктор Федосєєв.

І в додаток — інформація із світової практики, де в організаціях та установах також широко використовуються заходи щодо припинення куріння на робочому місці. В Іспанії, наприклад, заборонено куріння в будь-яких місцях, де працюють вагітні жінки. Не оминули прийняття законодавчих заходів відносно обмеження куріння на роботі і такі країни, як Німеччина, Ісландія, Ізраїль, Коста-Ріка, Куба і Данія.

Share: