News

Запроваджуються графіки аварійних відключень електроенергії

01 September 2014

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 29.08.2014 року дало офіційне погодження запровадження графіків аварійний відключень (ГАВ). 

Таке рішення Міненерговугілля прийняло через дефіцит палива та задля економії енергоресурсів. Для кожної області України встановлені свої ліміти потужності і, якщо відбудеться перевищення споживання електроенергії, то, відповідно, застосовуватимуться графіки аварійних відключень. Раніше задіяні графіки обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) та графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП), на жаль, не дали очікуваного ефекту. 

Загалом, погоджені з органами місцевого самоврядування та держенергонаглядом графіки аварійних відключень застосовуються за умов виникнення в об‘єднаній електроенергетичній системі України аварійного дефіциту електричної потужності. Тривалість перерви в електропостачанні під час відключення за вказаним графіком, як правило, не має перевищувати 2-х годин. У разі значного дефіциту генеруючої потужності допускається багаторазове відключення одних і тих самих споживачів з перервою між відключеннями на 1-2 години. Зазвичай, перевищення споживання відбувається у години ранкових та вечірніх пікових навантажень. 

Енергетики ПАТ "Вінницяобленерго" звертаються до мешканців області та міста Вінниця з розумінням поставитися до даного запровадження. Також просять максимально обмежити споживання електроенергії в години пікових навантажень (19.00-22.00) задля недопущення застосування ГАВ у Вінницькій бласті. 

Share: