News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Застосування ГПВ - графіків погодинних відключень_0

Застосування ГПВ - графіків погодинних відключень

15 May 2024

Диспетчер АТ "Вінницяобленерго" отримав лист від диспетчерського центру НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo про застосування Графіків погодинних відключень електроенергії для Вінницької області з 16.05.24 з 00:00 - 09:00 та з 16:00- 24:00.

⚡️Друзі, давайте нагадаємо що таке ГПВ.

ГПВ - графік погодинного відключення електроенергії. Застосовуються, коли є певний час для підготовки до проведення відключень. Рішення про застосування ГПВ приймає НЕК «Укренерго» за погодженням з Міненерго.

ГПВ застосовуються з метою дотримання доведених НЕК «Укренерго» граничних величин споживання електричної потужності, тобто коли електроенергії, яка генерується в Україні на електростанціях не може вистачити на всіх споживачів.

У випадку застосування ГПВ, АТ "Вінницяобленерго" оприлюднює на своєму вебсайт періодичність, причини та тривалість застосування кожної черги, терміни перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам, вулицям із зазначенням годин доби.

ГПВ розподіляються на шість рівних черг.

Тривалість знеструмлення споживачів по ГПВ може коливатись від 2-х до 4-х годин з подачею електроенергії від 4-х до 2-х годин відповідно.

Графік погодинних відключень можна завантажити на нашому сайті:

https://www.voe.com.ua/hrafik-pohodynnykh-vidklyuchen

Друзі, дуже просимо вас із терпінням та розумінням поставитися до вимушених незручностей. Енергетики України працюють 24/7 аби зберегти роботу енергосистеми. Тримаймося 🩵💛

Share: