News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Зустріч, що на користь модернізації енергетики Вінниччини_0

Зустріч, що на користь модернізації енергетики Вінниччини

15 August 2018

Нещодавно директор технічний ПАТ «Вінницяобленерго» Віктор Степанець відвідав з робочим відрядженням сусідню Польщу, а саме місто Влощова. Там разом з керівниками регіонального представництва спільної польсько-української компанії "ЗПУЄ Україна" (ZPUE UKRAINE) і підрядної організації відвідав одне із виробництв холдингу ZPUE S.A. За словами Віктора Степанця, поїздка була досить необхідною в плані підготовки та впровадження пілотного проекту реконструкції електромереж Гніванського енерговузла з переведенням розподільчих мереж з напруги 6 кВ на напругу 20 кВ.

- Саме в рамках реалізації даного проекту і відбулась ця робоча поїздка до Польщі. Там разом з колегами відвідали виробництво, де виготовляються спеціальні розподільчі пристрої для 20 кВ. Наше підприємство безпосередньо зацікавлене придбати у них комплектно-розподільчі пристрої напругою 20 кВ (КРПЗ). Це обладнання нам дуже необхідне для реалізації проекту реконструкції Гніванського енерговузла. Під час оглядин заводу у Польщі вдалося проінспектувати його виробництво. Безпосередньо побували в цехах, на власні очі побачили, як все виготовляється. Переконалися, що тут дійсно виготовляється дуже високотехнологічне і якісне обладнання, що підтверджено відповідними сертифікатами, виданими відомими інститутами, а також численними нагородами і медалями. Ще й підтверджено практично, а саме експлуатацією в мережах різних енергокомпаній України і Європи. Процес виготовлення електрообладнання досить сучасний, з високою автоматизацією праці. Загалом виробництво вразило своєю потужністю і сучасністю. До того ж, ZPUE S.A. вже 30 років на ринку електрообладнання. Достатній досвід, аби завоювати стійкі позиції. Зокрема на ринку Польщі - 70% його потреби виготовляється саме на заводі, який ми відвідали.

Також під час зустрічей з керівниками та працівниками цього заводу вдалося обговорити важливі для нас питання співпраці. Скажімо такі, як терміни виконання нашого замовлення, деякі інженерні та техніко-експлуатаційні моменти, адже є певна специфіка виробництва. Зауважу, що в Україні такий проект, як наш, з переведенням електромереж із 6 кВ на 20 кВ, реалізовуватиметься вперше і, аби його успішно провести в життя, необхідно добре все вивчити, ретельно все дослідити, чітко проаналізувати. Це дійсно масштабний проект і дуже важливий для нашої області. До речі, ПАТ «Вінницяобленерго» була першою серед енергетичних компаній, яка виготовила техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) щодо переводу мереж з 6 кВ на 20 кВ. Ми свого часу успішно захистили цей проект в НКРЕКП. Нині відбувається підготовка до його реалізації. Насамперед передбачається будівництво на підстанції ПС-110/35/6 кВ «Гнівань» крила 20 кВ, тобто самого джерела електроживлення, а потім і реконструкція прилеглих мереж зі встановленням нового обладнання та з переводом напруги з 6 кВ на 20 кВ . Тож поїздка видалася плідною. Питання, які ми собі намітили, вдалося вирішити і зустріч з польськими колегами – лише на користь модернізації енергетики Вінниччини, - докладно розповів Віктор Степанець.

Більше інформації щодо пілотного проекту реконструкції Гніванського енерговузла можна знайти за цим посиланням: http://www.voe.com.ua/…/rekonstrukciya-elektromerezh-gnivan…

Довідка: «ЗПУЄ Україна» (ZPUE UKRAINE) - спільна польсько-українська компанія, яка входить до структури групи «ZPUE Холдинг». Холдинг «ZPUE S.A.» - найбільший у Польщі та один з найбільших в Європі виробників блочних трансформаторних підстанцій, розподільчих пристроїв ВН і НН, кабельних з'єднань та енергетичних конструкцій. Основна діяльність холдингу - виробництво блочних трансформаторних підстанцій, низько-і високовольтного обладнання (до 35 кВ).

Share: