News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 НЕ ПАЛІТЬ СУХОСТІЙ!_0

НЕ ПАЛІТЬ СУХОСТІЙ!

28 March 2022

УВАГА! ШАНОВНІ ВІННИЧАНИ! СПІЛЬНО З НАДЗВИЧАЙНИКАМИ ОБЛАСТІ ЗАКЛИКАЄМО: НЕ ПАЛІТЬ СУХОСТІЙ! СПАЛЕННЯ ЕКОСИСТЕМИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ ПРИРІВНЮЄТЬСЯ ДО ДИВЕРСІЇ!

Протягом останніх днів на Вінниччині фіксують антирекорди зі спалення сухостою, що найчастіше спостерігається на території приватних домоволодінь. За даними Головного управління ДСНС України у Вінницькій області https://www.facebook.com/dsnsvin/videos/1408607352930960/, по цій причині вогонь вже знищив 132 гектари родючого ґрунту. На жаль, більшість людей не замислюються над питанням шкоди спалювання рослинних залишків як для власного здоров’я, так і довкілля. Особлива небезпека виникає, коли розпалюють вогнища поблизу ліній електропередач. Кожен має пам’ятати, що ВІДКРИТИЙ ВОГОНЬ може спричинити замикання і ПРИЗВЕСТИ ДО РУЙНІВНИХ НАСЛІДКІВ! Під дією неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі може перегрітися й обірватися і це – пряма небезпека ураження електричним струмом для тих, хто знаходиться під ним. Небезпечними є і низові пожежі, оскільки від сухої трави можуть загорітися дерева, а їх падіння на лінії електропередач - спричинити аварійну ситуацію.

Нагадуємо також, що згідно «Правил охорони електричних мереж» охоронні зони для ліній електропередач (ЛЕП) напругою 150 кВ становлять 25 метрів, для ліній напругою 110 кВ – 20 метрів, для ліній напругою 35 кВ – 15 метрів по обидві сторони лінії від крайніх проводів.

В охоронній зоні електромереж забороняється:

- скиртувати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;

- розміщувати звалища різних горючих і хімічно небезпечних відходів;

- розводити вогонь, спалювати солому, очерет, суху траву, хмиз;

- розміщувати автозаправні станції та склади пального;

- проводити будівництво, капітальний ремонт та знесення будівель;

- проводити насадження і вирубування (без відома енергопостачальної організації) дерев, кущів, розміщувати польові стани, будувати загони для худоби тощо;

- проїзд машин та механізмів, які мають висоту від поверхні землі більше 4,5 метрів;

- кидати на опори дроти і наближати до них сторонні предмети, а також підійматись на опори;

- будувати греблі, влаштувати водоймища, які при розливі можуть порушити закріплення опор в ґрунті.

Шановні вінничани, будь ласка, прислухайтесь до порад! Не допускайте недбалості, яка може призвести до біди!

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

При виникненні загрози пожежі в охоронній зоні електромереж негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію компанії - 0 800-217-217 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території України) або на 101 та 102.

Share: