News
АТ «Вінницяобленерго» – personal account, transmit meter readings, call center 0 (800) 217-217 Спеціалісти управління капітального будівництва роз'яснюють_0

Спеціалісти управління капітального будівництва роз'яснюють

04 July 2024

Життя будь-якого об’єкта будівництва починається зі збору вихідних даних:

✔️ містобудівних умов та обмежень (у разі необхідності);

✔️ технічних умов (у разі необхідності);

✔️ завдання на проектування;

✔️ виконання інженерних вишукувань.

Наступним етапом є розроблення проєктної документації, яка включає текстові та графічні матеріали, до складу яких входять креслення, специфікації та пояснювальна записка.

За їх допомогою визначаються технічні, конструктивні, архітектурні, містобудівні, об'ємно-планувальні та технологічні рішення, а також складається кошторис об'єктів будівництва.

Документація розробляється на об’єкти невиробничого призначення, виробничого призначення та лінійні об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

При цьому, обов’язковим є дотримання державних будівельних норм та стандартів, які описують склад, порядок розробки, погодження, оформлення та затвердження проектної документації.

Право на розробку проєктної документації надається організаціям, які мають сертифікованих фахівців: головний архітектор проекту (ГАП) та/або головний інженер проекту (ГІП) та інженерів проєктувальників/кошторисників.

Також важливим являється узгодження проєктної документації з усіма зацікавленими організаціями (в т. ч. з комунальними службами, органами місцевого самоврядування), власниками земельних ділянок та експлуатаційними службами інженерних комунікацій і споруд.

Завершальним етапом перед початком виконання будівельних робіт є проведення експертизи проєктної документації та отримання дозвільних документів про початок виконання робіт.

Share: