Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Готуємось до роботи в нових умовах_0

Готуємось до роботи в нових умовах

06 липня 2018

Готуємось до роботи в нових умовах

Як відомо, з 11 червня поточного року набрав чинності Закон України «Про ринок електричної енергії». В результаті впровадження законодавчих вимог відбудеться значна зміна моделі ринку електроенергії, відокремлення оператора системи розподілу від виробництва, передачі, постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання. На виконання Закону в ПАТ «Вінницяобленерго» вже здійснюються підготовчі кроки для відокремленої діяльності на два напрямки, а саме розподілу (передачі) електричної енергії та постачання електричної енергії. Один з них – це створення електропостачальної організації - товариства з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРА ВІННИЦЯ». Товариство забезпечить постачання електричної енергії побутовим споживачам на перехідному етапі та стане постачальником універсальних послуг у Вінницькій області. Про все це йшлося під час наради, що відбулась сьогодні, 6 липня, в управлінні ПАТ «Вінницяобленерго». Участь в ній взяли представники департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної держадміністрації (Квят Н.В.,Соломон М., Прокопенко Н.А., Петришина Л.В), департаменту соціальної політики Вінницької міської ради (Семенюк Н.І., Пітко Л.І.), а також управління праці та соціального захисту населення Вінницького району (Ходацька Н.П., Гаврилюк С.О.). Провела нараду директор комерційний Товариства Ганна Пістружак. Вона детально проінформувала всіх присутніх про умови роботи енергетичного підприємства області в нових умовах. Конкретно акцентувала увагу на порядку підготовки інформації для нормалізації отримання бюджетних коштів по пільгам та субсидіям.

- Дуже важливо, щоб всі сторони процесу були добре інформованими, добре підготовленими і перехід відбувся як найефективніше і безболісно для найменш захищених верств населення. При цьому всі права людей, які отримують пільги і субсидії мають не порушуватися. Нині наше Товариство ПАТ «Вінницяобленерго» обслуговує 771 981 побутових споживачів. З них 501 387 відносяться до категорії громадян, які одержують соціальну підтримку у вигляді пільг та субсидій. Слід зазначити, що згідно Закону ("Прикінцеві та перехідні положення" р. VII п.13) саме оператор розподілу в разі відокремлення електропостачальника є правонаступником в частині прав та обов’язків пов’язаних з провадженням діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом за договорами про користування електричною енергією. Тобто кошти, одержані до моменту відокремлення ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» залишаться на рахунках розподільчої компанії ПАТ «Вінницяобленерго». Тому задля уникнення соціальної напруги серед населення та вчасного відображення нарахованих субсидій в рахунках побутових споживачів ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» ми і проводимо цю нараду. Разом з вами маємо врахувати всі важливі моменти. Щодо фінансування пільг та субсидій в перехідний період нам з вами необхідно розробити спільний план першочергових заходів.Тож щиро дякуємо за розуміння і співпрацю і сподіваємось, що з цим завданням ми впораємось, - проінформувала учасників наради Ганна Пістружак.

Також, за словами директора комерційного ПАТ «Вінницяобленерго», планується, що в разі отримання ліцензії ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» воно розпочне свою діяльність щодо постачання електричної енергії вже з 01.12.2018 року.

Додамо, зважаючи на актуальність даного процесу, важлива інформація щодо виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії" буде і надалі публікуватись на сайті та на сторінці Фейсбук Товариства.

Поділитись: