Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Калинівський район частково знеструмлено через надзвичайний стан_0

Калинівський район частково знеструмлено через надзвичайний стан

27 вересня 2017

У зв’язку із пожежею, а згодом і вибухами, які сталися в ніч з 26 на 27 вересня  на території одного з найбільших в Україні складів боєприпасів поблизу Калинівки,  енергетики області  припинили  постачання електроенергії  для   майже 5-ти тисяч споживачів. За словами в.о. директора технічного Олександра Серба частково  знеструмлено такі населені пункти, як  Калинівка,Сальник,  Лаврівка, Сосонка, Павлівка.

- Станом на 13 годину середи в епіцентрі надзвичайної події відключено від електропостачання  5  повітряних ліній напругою 110, 35 та 10  кВ. Без струму залишаються частково Калинівка, Сальник, Сосонка, Лаврівка і Павлівка. Відновлення подачі електроенергії залежатиме від ситуації.  Оскільки вона досі залишається складною і ми не маємо змоги побачити дійсної картини, аби оцінити справжній стан електромереж, то, зрозуміло, про відновлення їх роботи у Калинівському районі поки мова не йде. Звісно, сподіваємось на краще. Всі технічні аварійно-відновлювальні служби нашого Товариства працюють у посиленому цілодобовому режимі, - розповів Олександр Серб.  

 Додамо,  у зв’язку з надзвичайною ситуацією, в області діє два оперативних штаби – один в  облдержадміністрації, де працюють як фахівці з Вінниччини, так і спеціалісти  оперативного реагування центральних органів виконавчої влади, керівництво Державної служби надзвичайних ситуацій України, керівництво Національної гвардії та Міністерства оборони України. Другий штаб розгорнуто у Калинівській районній державній адміністрації. Станом на 9-ту годину ранку у 5-кілометровій зоні ураження евакуйовано мешканців з 6-ти населених пунктів, а саме  Калинівки, Павлівки і Сальника Калинівського району та сіл Медвідки, Лаврівки, Дорожного Вінницького району. Також у  добровільному порядку залишили свої домівки  частина мешканців  села Сосонки і селища Стрижавки. Загалом  вже евакуйовано 26 тисяч жителів.

Поділитись: