Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 ПОПРИ ВІЙНУ – ПРАЦЮЄМО! ВСЕ ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ!_0

ПОПРИ ВІЙНУ – ПРАЦЮЄМО! ВСЕ ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ!

11 березня 2022

Третій тиждень енергетики Вінниччини, як, власне, працівники всієї української енергосистеми, працюють в умовах війни. Роботу виконують в цілодобовому режимі сумлінно, злагоджено, відповідально, чітко. В інших українських містах, особливо тих, які зазнали значних руйнувань від бомбардувань ворога, ліквідація наслідків і поновлення електропостачання ведеться на межі надможливостей і попри ризики для власного життя. Як зазначає Міністерство енергетики України, завдяки праці енергетиків, частота в Об’єднаній Енергетичній Системі (ОЕС ) підтримується на рівні 50 Гц.

«Графік споживання електроенергії в нормі, незважаючи на збільшені обсяги споживання через похолодання. Електростанції працюють без збоїв: атомні, теплові, гідроелектростанції, сонячні та вітрові. Електроенергія постачається в достатніх обсягах побутовим споживачам, військовим та іншим. Для примусового зменшення споживання немає жодної причини. Ремонтники НЕК «Укренерго» та оператори систем розподілу часто ризикуючи власним життям під час обходів та ремонтів забезпечують українцям постачання електроенергії. Так, за минулу добу у Харківській області повернули світло близько 20 тисячам споживачів. У Донецькій області до електропостачання під‘єднали понад 13,3 тисячі абонентів. Водночас, через пошкодження, що обумовлені бойовими діями, залишається знеструмленими понад 1542 населених пунктів і близько 12,8 тис. трансформаторних підстанцій; загалом - понад 954 тисяч споживачів. Найбільш складна ситуація з енергопостачанням - у Донецькій та Київській областях. Українські енергетики працюють у цілодобовому режимі і, незважаючи на загрози, підтримують стабільну роботу енергосистеми і забезпечують енергопостачання громадянам. Діючі атомні електростанції також продовжують стабільно працювати. Поточна потужність всіх чотирьох українських АЕС забезпечує необхідні обсяги виробництва електроенергії для потреб країни. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на атомних станціях і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм,»- йдеться у повідомленнях Міністерства енергетики України, які оновлюються щодоби.

Поділитись: