Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Працівники Товариства зміцнювали «командний дух»_0

Працівники Товариства зміцнювали «командний дух»

26 вересня 2017

В ПАТ «Вінницяобленерго» пройшла чергова серія психологічних тренінгів зі спілкування, що завершилась тімбілдінгом. Про це повідомила психолог Товариства Ольга Мородецька.   

- Тренінги, з метою вироблення, перш за все, командного принципу «Разом–ми сила» проводяться  впродовж року. Так, скажімо, у літні місяці та у вересні їх учасниками стало чимало працівників нашого Товариства з багатьох його структурних одиниць. Яскраво пригадуються останні заняття, які нещодавно відбулися з колективом підрозділу з інформаційних технологій, зокрема, його службами:  телекомунікацій, програмного супроводу, технічної підтримки. Спочатку спілкувалися з кожною службою окремо, а згодом - в  об’єднаному  форматі на природі. Сценарій проведення тренінгу  в умовах далеких від офісних найкраще допомагає відірватися від звичного робочого місця і досягти максимального психологічного розвантаження. Саме занурення колективу у незвичайні умови неформального спілкування із застосуванням рольових ігор дозволяє визначити лідерів, глибше пізнати один одного, визначити і одночасно позбутися конфліктів, якщо такі мали місце, зняти напругу у стосунках і, з рештою,  згуртувати команду однодумців. Під час згаданих тренінгів у форматі  тімбілдінга, вважаю, і вдалося досягти саме цього,  - розповіла Ольга Мородецька.

Власним враженням  від проведених тренінгів поділилися й самі їх  учасники.

- Мені сподобалось. Було цікаво, весело, стали ближчими один до одного, - сказала провідний інженер-програміст СПС Вікторія  Боднар.

- Це, я вважаю, було багатьом потрібно. По-перше, тому, що  ми з колегами в процесі своєї роботи мало спілкуємося між собою і  виходить, що мало знаємо один одного, а  тренінг допоміг краще дізнатися про нас самих і про колег з інших служб . По-друге, спілкування було на природі, що допомогло трохи відпочити, надихатися свіжим повітрям і набратися сил для подальших робочих буднів – розповіла заступник начальника СПС Олена Каспіч.

- Чесно скажу, що чимало наших працівників спочатку скептично поставилися до самої ідеї проведення такого роду тренінгів, як тімбілдінг. Щодо мене, то я охоче підтримав цю ідею з єдиною метою, аби трохи відволікти людей від роботи, де вони проводять фактично більшу частину свого повсякденного життя. Так би мовити, розрядити обстановку. А ще захотілося дізнатися, наскільки працівники нашого підрозділу добре знають один одного та довіряють один одному. Якщо ми раніше практикували  неробочі зустрічі, то це було, як правило, проведення спільних свят. А тут можливість вже інша - на природі та ще за участю  професійного психолога. Тому я, як директор, звичайно, не був проти тімбілдінга і сам взяв у ньому активну участь. В результаті  підтвердив для себе те, про що вже знав,як керівник. Також  зрозумів, що мені з колективом треба більше спілкуватися, бо працівники цього потребують. Тому будемо надалі працювати у цьому напрямку. Ну, і вважаю, що подібні корпоративні зустрічі з відпочинком на природі у неформальній обстановці  справді необхідні.  Вони згуртовують колектив, - поділився своїм враженням директор з ІТ Юрій Томашевський.

Довідка: Командоутворення, або тімбілдінг (англ. Team building - побудова команди) - термін, що часто використовується в контексті бізнесу і застосовується до широкого діапазону дій для створення та підвищення ефективності роботи команди. У сучасних умовах тімбілдинг- одна із найперспективніших моделей корпоративного менеджменту, що забезпечує повноцінний розвиток компанії  і є одним з найбільш ефективних інструментів управління персоналом. Командоутворення спрямовано на створення груп рівноправних фахівців різної спеціалізації, які спільно несуть відповідальність за результати своєї діяльності і на рівних засадах здійснюють розподіл праці в команді.

Поділитись: