Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про службу діагностики, ізоляції та захисту від перенапруги._0

Про службу діагностики, ізоляції та захисту від перенапруги.

09 лютого 2022

В структурі АТ «Вінницяобленерго» є виробничий підрозділ СДІЗП. Саме так скорочено називають службу діагностики, ізоляції та захисту від перенапруги, яку було створено в 1968 році. Головне завдання її працівників, за словами начальника служби Сергія Плахотнюка, проводити діагностику електрообладнання, його профілактичні випробування, випробування ізоляційних олив.

- Для цього маємо п’ять пересувних електротехнічних лабораторій, дві стаціонарні електротехнічні лабораторії, групу з тепловізійного та віброакустичного контролю, одну хімічну та одну хроматографічну лабораторії. Щодо персоналу, то у нас 19 працівників. З них 8 інженерно – технічних працівників та 11 електромонтерів з випробувань та вимірювань. Основні виробничі завдання, які щодня виконуємо, це – діагностика стану електроенергетичного обладнання та трансформаторних олив на ПС 110-35 кВ АТ «Вінницяобленерго». Всі ці діагностичні роботи дозволяють оптимізувати витрати на експлуатацію обладнання, зменшити час перебування обладнання у відключеному стані та запобігти аваріям на обладнанні. За минулий 2021 рік силами працівників СДІЗП було організовано та виконано випробування та вимірювання на 86 об’єктах, та проведено тепловізійний огляд на 1267 об’єктах електричних мереж АТ «Вінницяобленерго». В результаті такої роботи було виявлено 113 електричних дефектів на обладнанні до моменту переходу його стану в аварійний режим та 171 тепловізійний дефект, завдяки чому вдалось запобігти втратам електроенергії на 131855 кВт*год/рік, - розповів Сергій Плахотнюк.

Далі на фото - електромонтер з випробувань та вимірів СДІЗП Олена Островська проводить випробування захисних засобів з діелектричної гуми (рукавички) на стаціонарні випробувальні установці СВУ -100; а інженер з випробувань та вимірів СДІЗП Тетяна Гребінь виконує хроматографічний аналіз розчинених в трансформаторному маслі газів з силового трансформатора Т1 ПС «Південна» 110/35/10. Випробування захисних засобів є надзвичайно важливим заходом, який дає можливість забезпечити безпеку персоналу при роботах в діючих електроустановках, а хроматографічний аналіз - один з найважливіших методів неруйнівного контролю стану маслонаповненого обладнання 35-110 кВ .

Поділитись: