Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Розпочато укладання договорів про надання послуг з розподілу електричної енергії_0

Розпочато укладання договорів про надання послуг з розподілу електричної енергії

20 листопада 2018

Про це та інше, що стосується роботи  ПАТ «Вінницяобленерго» в нових умовах  ринку електричної енергії,  сьогодні в інтерв’ю місцевим телекомпаніям розповіла директор комерційний Товариства Ганна Пістружак. Зокрема поінформувала, що на виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії»  щодо відокремлення оператора системи розподілу від постачання електричної енергії, в ПАТ «Вінницяобленерго» створено Товариство з обмеженою відповідальністю «Енера Вінниця», яке згідно отриманої ліцензії (Постановою НКРЕКП від 14.06.18р. № 429) почало здійснювати діяльність з постачання електричної енергії споживачам.

- З отриманням ліцензії на розподіл електричної енергії, а це сталося 13 листопада цього року,  наша компанія починає працювати в умовах  нового ринку. Вже від сьогодні усім споживачам наші контролери і оператори будуть надавати заяви про приєднання до договору на розподіл. Усі споживачі починають укладати  договори за двома формами. Так, кожен споживач вже має договір на розподіл електроенергії з ПАТ «Вінницяобленерго», а починаючи з 1 січня 2019 року, він має  ще укласти  договір на постачання електроенергії. Заяви на приєднання до публічного договору на постачання електроенергії будуть надіслані побутовим споживачам поштою або рознесені нашими контролерами, а юридичним споживачам – шляхом особистого вручення  на приєднання до договору на  постачання електроенергії. Незважаючи на те, що ліцензію ми отримали,  термін вступу в дію ліцензії починається з 1 січня 2019 року. Тому  до 1 січня 2019 року усі зобов’язання,  що компанія має на постачання за регульованим тарифом,  вона буде виконувати. Ми дуже просимо споживачів, коли вони отримають дві заяви на приєднання - спочатку до договору  на розподіл, потім до договору на постачання, добре з ними  ознайомитися, підписати і один з примірників повернути до наших районних відділень, як підтвердження згоди споживача укласти договори за новою моделлю ринку електроенергії. Такі вимоги Закону України «Про ринок електричної енергії», який набрав чинності з 11 червня минулого року.  Саме в результаті впровадження цих законодавчих вимог відбувається зміна моделі ринку електроенергії, відокремлення оператора системи розподілу від виробництва, передачі, постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання. На виконання Закону в ПАТ «Вінницяобленерго» вже здійснена низка підготовчих кроків для відокремленої діяльності на два напрямки, а саме розподілу (передачі) електричної енергії та постачання електричної енергії. Один з них – це створення електропостачальної організації - товариства з обмеженою відповідальністю «Енера Вінниця», - розповіла телевізійникам Ганна Пістружак.

Більш розгорнуту інформацію  про все це від директора комерційного Товариства можна отримати  з  перегляду сьогоднішніх (20 листопада) телевізійних новин компанії «ВІНТЕРА» о 19.00 і у повторі о 20.40, а також з новин телеканалу «ВІТА» о 19.00 і у повторі о 22.00.

А за цим посиланням http://www.voe.com.ua/novyy-rynok  - детальна  інформація для усіх споживачів щодо нового ринку електроенергії.

Поділитись: