Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 СПОЖИВАЧАМ ПРО ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКУ._0

СПОЖИВАЧАМ ПРО ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКУ.

06 вересня 2022

Літо скінчилося і на зміну хорошій погоді приходить осіннє похолодання. У цей перехідний доопалювальний період споживачі, як правило, активніше починають користуватися електрообігрівачами. Тому наголошуємо на важливості правил електробезпеки і просимо їх дотримуватися!

✔️Перед тим, як підключити новий електроприлад до мережі, уважно вивчіть інструкцію з його експлуатації і не порушуйте її!

✔️Ніколи не залишайте електроприлади без нагляду, особливо вночі, і коли у помешканні є діти!

✔️Обирайте для користування якісні прилади обігріву, що мають автоматичне регулювання температури та не вимикаються в разі перегріву. Прилади з неякісного матеріалу швидко виходять з ладу і можуть стати справжньою загрозою для здоров’я і життя!

✔️Не вмикайте у мережу одночасно кілька електроприладів! Внаслідок цього можуть перегрітися розетки або спрацювати запобіжники. Якщо це сталося, негайно відключіть від мережі частину приладів!

✔️Якщо при вмиканні електроприладу в його корпусі чи в розетці виникає іскріння – негайно вимикайте! Користуватися таким приладом небезпечно!

✔️В разі займання проводу – не заливайте його водою, не зачіпайте вологими руками чи ганчіркою і в жодному разі не обривайте руками, а негайно відключайте електроенергію у помешканні! Тільки після того необхідно загасити пожежу землею, піском чи накрити брезентом.

✔️Не встановлюйте самовільно потужні опалювальні та водонагрівальні прилади! Це може призвести до перенавантаження електричних мереж і, як наслідок, до аварійних відключень електроенергії та навіть пожежі! Наголошуємо, що загальна потужність ввімкнених приладів не повинна перевищувати встановлену договірну потужність, яка зазначена в договорі з енергопостачальником, та пропускну спроможність електромережі оселі.

✔️Ні в якому разі не використовуйте саморобні електроприлади, з відкритим нагрівальним елементом, без терморегуляторів чи з пошкодженою ізоляцією!

Будь ласка, дослухайтесь до цих простих правил! Користуйтеся елекроприладами безпечно та відповідально! Бережіть себе і будьте здоровими!

Поділитись: