Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 В Учбовому центрі повним ходом йде навчання_0

В Учбовому центрі повним ходом йде навчання

20 вересня 2017

З 11 вересня після літньої перерви продовжились навчання в Учбовому центрі ПАТ «Вінницяобленерго», що у Вінниці по вулиці Енергетичній. В освітній процес активно включилися одразу декілька груп. Це працівники Товариства, а саме контролери з енергонагляду і електромонтери оперативно-виїзних бригад (ОВБ), які навчатимуться 3 тижні, а також майстри з автотранспорту. Останні минулого тижня прослухали курс лекцій та склали іспит. З 18 вересня вже повернулися на свої робочі місця, але перед тим встигли розповісти про своє навчання. Так, наприклад, майстер з автотранспорту Теплицьких електромереж Валерій Одинок поділився, що, незважаючи навіть на солідний робочий стаж, навчальний досвід для нього є не менш корисним.

- 40 років працюю в електромережах. Практика, дійсно, велика, але скажу, що практика-практикою, а час не стоїть на місці, все у житті міняється і нові знання аж ніяк мені та моїм товаришам по роботі не зашкодять, - сказав Валерій Одинок.

Вперше пройшов навчання в Учбовому центрі водій автотранспортних засобів Погребищенських електромереж Іван Гнатенко.

- Я взагалі лише два місяці працюю водієм у СО «Погребищенські ЕМ». Тому для мене навчання тут – це важливо. По-перше, отримаю теоретичний курс, а по-друге, познайомлюся з колегами з інших районних електромереж, серед яких чимало досвідчених працівників. Думаю, що це також буде великим плюсом для моєї подальшої роботи. Зараз ось готуємося до іспиту з правил охорони праці на автомобільному транспорті, - розповів Іван Гнатенко.

Прихильником якісного навчання з метою підвищення кваліфікації працівників є майстер з автотранспорту Могилів - Подільських ЕМ Віталій Мазур.

- Справді, в нашій професії такі навчальні курси – необхідна і важлива річ. Я за те, що б вони проходили навіть частіше. Ось, скажімо, зараз ми, майстри - водії, як ніколи тісно спілкуємося з механіками. В процесі навчання вирішуємо спільні питання і все це, без сумніву, допоможе нам у роботі. Шкода, що не проводяться семінари. Колись і вони були. Я часто їх з колегами відвідував. Непогано було б відновити і цю форму навчання, - зауважив Віталій Мазур.

Другий тиждень занять триває для групи контролерів з енергонагляду. Одна із перших їхніх лекцій - у заступника директора Учбового центру Наталії Поліщук.

- Моя лекція - це своєрідний економічний лікнеп. Знаю як донести і охоче допомагаю кожному розібратися в ключових питаннях сучасної ринкової економіки. Розглядаємо, яким чином вона торкається їхнього життя, професійної діяльності, захисту прав тощо, - розповіла Наталія Поліщук.

Кожна група, яка заїжджає до Учбового центру на навчання, проходить реєстрацію, тестування з охорони праці та пожежної безпеки у методиста центру Лариси Сегеди.

- Протягом усього навчального процесу я їх веду, контролюю відвідування, спостерігаю за дисципліною, вношу корективи у розклад, якщо виникає така необхідність. Навчання у нас проводять досвідчені викладачі. Як правило, це керівні працівники Товариства та високопрофесійні спеціалісти. Основним завданням Учбового центру є первинна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників нашого Товариства, - розкрила суть навчального процесу Лариса Сегеда.

Директор Учбового центру Олександр Бірюков додав, що навчання працюючого персоналу ПАТ «Вінницяобленерго» проводиться згідно з планом.

- Працівники Товариства в обов’язковому порядку повинні періодично проходити навчання з метою вдосконалення своєї професійної майстерності, поповнення теоретичного багажу. Це теж - серйозна робота. І добре, що керівництво структурних одиниць розуміє важливість освітньої справи та згідно запланованих графіків учбового процесу направляє до нас своїх працівників, - наголосив Олександр Бірюков.

Додамо, діяльність Учбового центру проводиться на власній, сучасній матеріально-технічній та навчально-виробничій базі, поруч з двома підрозділами Товариства та діючим виробництвом. На території знаходиться їдальня, яка працює щоденно, крім вихідних. При бажанні, всі слухачі Учбового центру розміщуються у готелі Товариства.

Поділитись: