Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Вінниччину засніжує, є пошкодження електроліній, усуваються наслідки._0

Вінниччину засніжує, є пошкодження електроліній, усуваються наслідки.

18 січня 2018

Внаслідок впливу снігового циклону в Україні і, зокрема, в нашій області в ніч з 17 на 18 січня суттєво ускладнилися погодні умови. За оперативними даними з районів області сніжить майже на всій території Вінниччини. Найбільше засипало снігом Бершадський, Теплицький, Гайсинський, Оратівський, Тростянецький, Чечельницький та Ямпільський райони. Через хурделицю та поривчатий вітер відбулось знеструмлення ліній електропередач, - повідомив начальник центральної диспетчерської служби ПАТ «Вінницяобленерго» Василь Поліщук.

Станом на 8 годину ранку 18 січня знеструмленими було 7 ліній електропередач. Вже на 11 годину ранку одну з них вдалося підключити до електропостачання. Однак через несприятливі погодні умови залишаються пошкодженими 6 ліній електропередач і через цю причину знеструмлено 10 населених пунктів. На місцях аварій у посиленому режимі працюють 12 бригад електромонтерів. Щоправда, є певні труднощі з під’їзними шляхами. До кінця поточної доби постараємося усунути всі несправності та підключити оселі споживачів до електропостачання, - сказав Василь Поліщук.

За словами директора технічного ПАТ «Вінницяобленерго» Віктора Степанця, в області працює оперативний штаб з ліквідації наслідків снігопаду. Енергетики, зокрема, координують з ним свої дії за активної підтримки працівників Головного управління ДНС України у Вінницькій області.

- Разом з надзвичайниками вирішуємо питання розчистки трас до місць пошкодження електроліній, оскільки у наших колег більш прохідна техніка. Всі аварійні моменти з пошкодженням ліній електропередач, що виникли через значні опади снігу та сильний вітер, усуваються, - наголосив Віктор Степанець.

На фото, які надіслали до прес-групи Товариства інженер-програміст Гайсинських ЕМ Олексій Швидкий та інженер енергозбутової інспекції Тростянецьких ЕМ Микола Куцак, видно, якою насправді є ситуація, зокрема, в цих районах області. Додамо, що у найближчі дні за прогнозами синоптиків, територію майже всієї України замете снігом. Тож шановні вінничани, будьте обережними!!! Завчасно плануйте маршрути своїх поїздок, як по області, так і за її межі. Тим більше, що від учора на Вінниччині обмежено рух транспорту в напрямках до Києва і Одеси. До того ж, варто бути уважнішими в разі пошкодження ліній електропередач. Через пориви вітру та заметіль, можливі обриви дротів повітряних ліній електропередач, які знаходяться під напругою. Пам’ятайте, що в разі провисання проводу чи його обриву можна отримати ураження електричним струмом. Будьте уважними і вкрай обережними! Огородіть місце пошкодження і не наближайтеся до нього на відстань, меншу ніж 8 метрів. Про те, що сталося, негайно повідомте до Кол-центру Товариства за номерами 0 (800) 217-217, (0432) 65-95-95. До прибуття ремонтної бригади організуйте охорону обірваних проводів, не допускаючи до них перехожих і тварин.

Поділитись: