Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 АТ "ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО" та ВНТУ – договір про співпрацю. _0

АТ "ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО" та ВНТУ – договір про співпрацю.

21 грудня 2021

Генеральний директор АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» Андрій Поліщук та ректор Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) Віктор Біліченко підписали сьогодні договір про співпрацю. Предметом договору є практична реалізація сумісних проєктів навчально-наукового та виробничого характеру в рамках дуальної освіти і, як зазначено в документі, «з метою налагодження багатосторонніх зв’язків університету з підприємством енергетиків, подальшого вдосконалення підготовки фахівців, активного залучення й адаптації студентів до практичної та управлінської діяльності».

- Ми дуже зацікавлені у підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до стандарту вищої освіти у частині практичної підготовки шляхом набуття практичних навичок на базі обленерго за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Наші студенти готові проходити у вас виробничу практику. Було б добре, аби ваші співробітники наблизили їх до професії, проводячи відповідні практичні заняття, та обрали найкращих, найдостойніших, - сказав Віктор Біліченко під час розмови з керівником енергетиків області.

- Ми не проти. Нам дуже потрібні професійні, висококваліфіковані кадри. Також розуміємо, що молодь має здобувати професійні навички і отримувати досвід саме на енергетичному підприємстві. До речі, ми завжди тісно співпрацювали з ВНТУ в частині проходження студентами виробничої практики на базі нашого Товариства. Дуальна освіта дає можливість пов’язати теорію з практикою, а саме налаштувати навчальні плани і програми під вимоги виробничих процесів підприємства. Саме це, вважаю, прискорить процес адаптації випускників вузу на робочому місці, дасть можливість їм повноцінно і в короткий термін включитися в роботу, як більш підготовленим фахівцям. Єдине, щоб порадив, аби викладачі університету розширили знання про сучасну енергетику, враховуючи її сьогоднішню проблематику в рамках діючої реформи, - наголосив генеральний директор обленерго Андрій Поліщук.

Сторони зауважили, що в рамках дії договору ВНТУ та АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» мають узгоджувати навчальні плани і програми практичної підготовки/навчання на робочому місці освітнього процесу за денною та заочною формами навчання, з урахуванням особливостей дуальної форми навчання. На АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» покладається зобов’язання забезпечити реалізацію практичної складової дуальної форми навчання на робочому місці відповідно до вимог освітньої програми та програми практичної підготовки/навчання. Кандидатури випускніків ВНТУ, які здобули професійну кваліфікацію за всіма формами навчання дуальної освіти та пройшли професійний відбір, будуть розглядатись на предмет працевлаштування в АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО».

Участь у розмові, яка відбулась під час підписання договору, взяли також директор з персоналу АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» Раїса Козаченко та представники професорсько-викладацького складу кафедри електричних станцій та систем ВНТУ, а саме, завідувач кафедри Вячеслав Комар, доцентка і директорка «Імідж-центру» Юлія Малогулко, доцент Владислав Лесько.

Поділитись: