Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про встановлення «розумних» лічильників. _0

Про встановлення «розумних» лічильників.

05 травня 2021
АТ «Вінницяобленерго» проводить тестування приладів обліку електроенергії новітнього зразка, або як їх ще називають – Смарт, «розумні» лічильники. Це пілотний проєкт. Унікальність його полягає в тому, що встановлений лічильник обслуговується власною мережею бездротового зв’язку, що відповідає технології LoRaWAN (бездротове обладнання) та забезпечує складання подобового балансу електроенергії по всій лінії. Проєкт проводиться з метою забезпечення коректного обліку спожитої електричної енергії, що в свою чергу забезпечує і правильність розрахунків. Саме Смарт - лічильники справляються з тим завданням найкраще, ніж інші зразки приладів обліку електроенергії, оскільки вони більш функціональні. Протягом нинішнього року енергетики Товариства мають встановити понад 51 тисячу Смартів.
124 «розумних» лічильника вже встановлено споживачам Іллінецької дільниці Вінницьких східних ЕМ. Про це повідомили директор електромереж Ігор Павлов та заступниця директора з розподілу електричної енергії Ольга Іващенко. За їх словами, бригади з експлуатації приладів обліку з цією роботою справилися швидко, майже за тиждень.
- Власники осель, де проводилась заміна, задоволені, бо саме ці лічильники допомагатимуть їм планувати та управляти споживанням і витратами електроенергії безпроблемно. Смарти не лише фіксують кількість спожитої електроенергії, вони ще й вираховують її споживання по зонах доби, вимірюють параметри якості електричної енергії тощо. Також захищають від критичних коливань напруги, передають інформацію енергокомпанії про аварійні ситуації в мережі і тривалий час зберігають в пам’яті інформацію, яка може бути зчитана для подальшої обробки чи аналізу. Усі прилади обліку є повіреними, сертифікованими, відповідно до чинного законодавства та технічних норм, що діють на території України, – розповіла, зокрема, Ольга Іващенко.
На фото: директор Вінницьких східних ЕМ Ігор Павлов, заступник директора з розподілу електричної енергії Ольга Іващенко, бригада з експлуатації приладів обліку під час виконання роботи по тестуванню лічильників (майстер Володимир Савчук, електромонтер Денис Лебідь), інженерка з охорони праці Оксана Корнійчук з лінійною бригадою під час технічного обслуговування підстанції ТП – 45 (майстер дільниці ПЛ Сергій Висоцький, електромонтер Олександр Хоменко).
Поділитись: