Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Нагадування побутовим споживачам_0

Нагадування побутовим споживачам

10 червня 2020
Минув тиждень, як закінчився черговий період передачі показів електролічильників від побутових споживачів за травень 2020р. Він тривав з 30 травня по 3 червня включно.
За даними АТ «Вінницяобленерго» статистика прийому показів лічильників за травень 2020р. від побутових споживачів є наступною:
значна частина споживачів Вінницької області (до 42%)  не передають щомісяця покази електролічильників.
Обов’язок щомісячно передавати фактичні покази електролічильника закріплено за побутовим споживачем у п.8.6.2. Кодексу комерційного обліку електричної енергії (ККОЕ).
У відповідності до п.8.6.5. ККОЕ: «У разі неотримання до початку четвертого календарного дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника та за умови, що лічильник електричної енергії не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по споживачу за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання». Звертаємо увагу на те, що розрахунки по середньодобовому - це найчастіша причина звернень зі скаргами щодо перерахунків.
    
 
Варто відзначити позитивну тенденцію щодо зростання кількості користувачів онлайн-сервісами передачі показів електролічильників (65%) порівняно з класичним додзвоном у кол-центр (35%).  
       
  
Разом з тим спостерігається від 10 до 20% випадків, коли споживачі передають покази лічильника не у дні щомісячного прийому, що закріплено у п.8.6.3. ККОЕ.
Нагадуємо,  що передавати покази електролічильника побутовим споживачам необхідно щомісяця  у період, що починається за два календарні дні до кінця місяця та закінчується на третій календарний день наступного місяця.
Ще звертаємо увагу побутових споживачів на щомісячне зростання популярності серед користувачів смартфонів дуже зручного онлайн-сервісу передачі показів лічильника через месенджери VIBER та TELEGRAM.
Пам'ятайте: вчасна передача показів електролічильника - це гарантія отримання правильних рахунків за електроенергію!
Поділитись: