Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Обстеження працівниками ВЦЕМ наслідків пожежі в с.Сутиски._0

Обстеження працівниками ВЦЕМ наслідків пожежі в с.Сутиски.

12 лютого 2021

Днями працівники Вінницьких центральних електромереж (ВЦЕМ) у складі комісії, яку організувала Сутиська селищна рада Тиврівського району, відвідали помешкання місцевих жителів Світлани Сташко та Олександра Шевченка за адресою с. Сутиски, вул. Жовтнева 66. Там 1 лютого цього року сталася пожежа. Мета комісії – обстежити наслідки пожежі та встановити істинні причини, що до неї призвели. У її складі, окрім представників місцевої влади й енергетиків, були також працівники місцевого відділення поліції і Тиврівського районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області. Власниця оселі Світлана Сташко та її родич, атовець Олександр Шевченко, який проживає поруч у сусідньому будинку за адресою вул. Жовтнева 68, дозволили оглянути помешкання та, безпосередньо, місце пожежі – горище будинку. Говорячи про причини загорання, вони повсякчас нарікали на енергетиків Тиврівської дільниці, які, мовляв свого часу неправильно з’єднали дроти, коли міняли кабель від будинку до опори, а саме «кинули кусок кабелю від опори та приєднали його до старої проводки та ще до входу у лічильник, а також у день пожежі весь час стрибала напруга, вимикалося світло» (зі слів Олександра Шевченка). В акті про пожежу ДСНС записано, що попередньою причиною ймовірно стало коротке замикання в електромережі.

Під час оглядин помешкання погорільців головний інженер ВЦЕМ Юрій Глушко та провідний інженер з розподілу електроенергії ВЦЕМ (Тиврівської дільниці) Ростислав Слободяник провели ретельне обстеження внутрішньобудинкових та зовнішніх електромереж. До цього також були залучені старший майстер ВЦЕМ (Тиврівської дільниці) Юрій Поляруш, юрисконсульт ВЦЕМ Леонід Кухарчук, начальник служби надійності та протиаварійної роботи АТ «Вінницяобленерго» Ігор Юрченко, його заступник Дмитро Новицький, а також експлуатаційна бригада ВЦЕМ (Тиврівської дільниці, майстер Сергій Щербина). За словами головного інженера ВЦЕМ Юрія Глушка, під час огляду приладів обліку електроенергії у будинку №66 та на його горищі, де сталася пожежа, не виявлено будь-яких технологічних порушень в мережі обленерго, які могли б спричинити пожежу.

- Більш того, жодних скачків напруги і планових відключень в електромережах 0,4 -10 кВ, на чому наголошує Олександр Шевченко, також не було. Звернення щодо якості електропостачання від сусідів по цій вулиці, а також від Олександра Шевченка та власниці будинку Світлани Сташко до моменту пожежі 01.02.2021р. і після того, відсутні. У сводках Кол-центру обленерго їх теж не зафіксовано. Ймовірно причиною пожежі на горищі будинку №66 стало пошкодження внутрішньобудинкової мережі, за що наша розподільча компанія не несе відповідальності. Щодо допомоги атовцю, то ми готові сприяти технічними роботами з відновлення вводу для підключення до електромережі та все, що з тим пов’язано, - прокоментував Юрій Глушко.

Додамо, остаточний висновок зробить комісія по встановленні причин та наслідків пожежі, про яку йшлося на початку.

Поділитись: