Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Планові роботи - виробнича необхідність задля надійного функціонування електромереж _0

Планові роботи - виробнича необхідність задля надійного функціонування електромереж

04 лютого 2021

Вінничани час від часу звертаються до Товариства з наріканнями на відключення електроенергії через проведення планових робіт з ремонту електромереж  або розчистки трас повітряних ліній. Найчастіше дописують і телефонують мешканці району Вінницьких центральних електромереж (Замостя, Літин, Тиврів). Вкотре роз’яснюємо, що  будь-які планові роботи виконуються згідно графіка планових робіт, що погоджується з органами місцевого самоврядування і енергетики не в праві їх відміняти. До того ж, планові ремонтні роботи, технічне обслуговування, у тому числі й роботи з розчистки повітряних ліній – це не лише виробнича необхідність, а життєва, оскільки від того напряму залежить дієздатність,безперебійність, надійність функціонування електромереж  і, відповідно, зменшення кількості аварій.

Оповіщення споживачів електроенергії  про проведення планових робіт відбувається заздалегідь через різні інформаційні портали: офіційний сайт нашого Товариства - https://voe.com.ua/consumers/planned_shutdown, SMS – повідомлення кожному побутовому споживачеві  згідно існуючої бази даних споживачів. Підприємства (юридичні споживачі), які знаходяться на території електромереж, попереджаються про відключення електропостачання  через диспетчерську службу або телефонограмою з чітко зазначеним часом вимкнення електроенергії та підключення до неї.
Щодо непередбачуваних позапланових робіт, а саме аварійних, то про них енергетики заздалегідь не можуть знати. Як правило, аварійні перерви в електропостачанні спричиняються через погіршення погодних умов (пориви вітру, контакт гілок з проводами під напругою, що знаходяться у безпосередній близькості з повітряними лініями, фізичний вплив внаслідок ДТП, пожеж тощо). Ситуація з відключенням повітряних ліній  від електроенергії може статися також через рясні дощі, снігопади, ожеледь.
Тому, шановні споживачі, просимо з розумінням поставитися до роботи енергетиків, які вдень і вночі, за будь якої погоди та ситуації стараються аби у ваших домівках було світло.
Звертаємо також Вашу увагу на те, що при виявлені обірваних проводів ліній електропередач у жодному разі  не потрібно наближатись до них на відстань меншу ніж 8 метрів. Про такі пошкодження одразу, будь ласка, повідомляйте за номером Кол-центру  - 0800217217  та організовуйте охорону місця пошкодження до моменту прибуття працівників АТ «Вінницяобленерго».
На фото: працівники СО «Вінницьких центральних ЕМ» під час проведення розчистки трас повітряних ліній на одній з дільниць електромереж (майстер Володимир Мельник, електромонтер Руслан Чернега, водій автомашини Михайло Нагайчук).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Поділитись: