Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 28 квітня – Всесвітній День охорони праці_0

28 квітня – Всесвітній День охорони праці

28 квітня 2020

Такий день у державі відзначається щороку згідно Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці», що направлений на підтримку ініціативи Міжнародної організації праці (далі - МОП). Цьогоріч, враховуючи сучасні світові реалії в умовах спалаху інфекції СOVID-19, Всесвітній День охорони праці проходить під девізом: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Головна мета ухвалених на законодавчому рівні заходів до цьогорічного Всесвітнього Дня охорони праці - це привернення уваги суспільства, органів державної влади, об`єктів господарювання та громадських організацій до проблеми охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та забезпечення нагальних профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19. 

В АТ «Вінницяобленерго» спеціально до цього дня створено оргкомітет у складі 5-ти осіб. Очолив його директор з охорони праці Товариства Володимир Віштак. За його словами, такі ж комітети створено в усіх районних структурних одиницях. Затверджено також план відповідних заходів щодо підготовки та проведення Всесвітнього Дня охорони праці.

- Усі заходи цього плану спрямовано передусім на протидію поширенню коронавірусної інфекції на нашому підприємстві, яке вже другий місяць поспіль працює в умовах введеного в державі та області карантину. До персоналу Товариства доведено мету Всесвітнього Дня охорони праці. Зокрема в усіх структурних одиницях оформлено спеціальні куточки, стенди з цьогорічною тематикою Всесвітнього Дня охорони праці, на дошках оголошень  розміщено відповідну інформацію і звернення організаційного комітету. Також до цієї дати оргкомітетом і керівниками СО організовано та проведено низку внутрішніх перевірок стану охорони праці в СО, службах, майстернях, дільницях, лабораторіях з подальшим розглядом результатів перевірок і усуненням виявлених порушень. Додам, що запобігання нещасним випадкам на виробництві, забезпечення нагальних профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19 - увага до цих питань була і залишиться ключовою у Товаристві й після Всесвітнього Дня охорони праці, - розповів директор з охорони праці АТ «Вінницяобленерго».

Зі Зверненням  Організаційного комітету з підготовки та проведення Дня охорони праці в Україні у 2020 році можна ознайомитися тут.

Поділитись: