Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Андрій Поліщук визначив дітей, які навчені економити електроенергію _0

Андрій Поліщук визначив дітей, які навчені економити електроенергію

03 червня 2016

 Генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, як член оргкомітету суддівської колегії конкурсу малюнку "Енергозбереження очима дітей", організованого проектом «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», взяв участь у підведенні його підсумків.  Спільно з іншими суддями, зокрема координатором Проекту ЄС ПРООН  у Вінницькій області Анастасією Ланіною, начальником відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Тетяною Лісогурською та іншими оцінив  креативну творчість і знання  підростаючого покоління Вінниччини з питань економії та ощадності  енергоресурсів.

Як повідомила на початку засідання  Анастасія Ланіна, у конкурсі взяли участь діти віком від 7-ми до 16-ти років. Загалом надійшло майже 200 робіт, кожна з яких відобразила творче бачення заявленої теми.  Найкращою визначили роботу десятирічної школярки з Чечельника Дарини Буренко. Друге місце вирішили розділити між двома учасниками – 11- літньою Оленою Гуренко з Чечельника і 15-річним  Максимом Дешевим з Калинівки. Як з’ясувалося згодом, Максим – син заступника директора з енергозбутової роботи Калинівських ЕМ Олега Дешевого. За словами батька, хлопець малює змалечку. Це його перша участь і перша перемога в обласному конкурсі малюнку. А от найменша донька, 8-літня Даринка – неодноразова учасниця конкурсів малюнку на тему енергозбереження, які щороку проводить ПАТ «Вінницяобленерго»  серед дітей своїх працівників.

Переможцями третьої премії стали: учень 3 класу НВК ЗНЗ I-II ст. с. Тернівка Бершадського району Володимир Питей, учень 2 класу Крижопільської СЗОШ  I-III Ярослав Шевчук та учениця 5 класу Кошаринецької СЗОШ  I-II ст. Барського району Дарина Мачельницька. Окремо судді виділили творчу роботу 11-річної Вікторії  Істратової з Чечельника. Як було сказано, за креативний підхід до теми. На всіх переможців чекають цінні призи – аудіотехніка та сучасні гаджети.

- Вважаю, що даний конкурс  дуже необхідний, адже всі знають наскільки сьогодні актуальна проблема енергозбереження. Звісно, що з молоком матері економність до енергоресурсів не отримується. Це треба виховувати в дітях, займатися з ними, розповідати, пояснювати. От коли я зростав, про економію енергоресурсів мало хто замислювався, оскільки електроенергія була значно дешевшою, хоч радянські плакати пропагували  і закликали до економії. Якщо діти змалечку будуть розуміти, що ресурси нашої планети вичерпні, наслідки  їх неефективного використання - непередбачувані, а альтернативна енергетика – порятунок,  тоді можемо бути спокійними за майбутнє. Тож  даний проект МГР дуже необхідний. Ідея енергозбереження обовязково має  культивуватися. Наприклад, мої дві доньки, як тільки трохи підросли і почали дотягуватися  до електровимикачів, то без  нагадування  дорослих одразу зрозуміли, що треба вимикали зайве світло, - сказав головний енергетик області Андрій Поліщук в короткому інтерв’ю.

Додамо, Проект ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» діє на теренах України та, зокрема, Вінницької області з 2008 року. Нині триває його третя фаза із загальним бюджетом 23,8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 мли. євро) та ПРООН (800 тис. євро). Мета проекту – сприяння сталому соціально-економічного розвитку шляхом зміцнення спільного управління та заохочення місцевих ініціатив по всій Україні. Такі ініціативи успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцеві, районні та обласні  влади, Проекту та  приватних спонсорів.

Завдяки Проекту ЄС ПРООН У МРГ Вінниччина, у порівнянні з іншими регіонами країни,  має найбільше  проектів  з енергозбереження та енергоефективності – майже 80%, решта – охорона здоров’я, водопостачання, охорона довкілля та економічні  проекти.

Поділитись: