Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Чистка трас електроліній – життєво важлива необхідність_0

Чистка трас електроліній – життєво важлива необхідність

20 листопада 2014

Протягом минулого місяця в області розчищено майже 500 км трас повітряних ліній електропередач напругою 110 кВ, 35 кВ, 10 кВ та 0,4 кВ. Енергетики Вінниччини тримають заходи, що пов'язані з цим, на особливому контролі, оскільки вони є життєво важливою необхідністю, - стверджує заступник директора технічного з низьковольтних мереж ПАТ “Вінницяобленерго” Петро Головко.

- За жовтень 2014 року розчищено 168,906 км траси розподільчих електроліній під напругою 10кВ; 318,127 км під напругою 0,4кВ; 6,5км під напругою 110 кВ та майже 19 км під напругою 35 кВ. Чистка трас розподільчих електроліній проводиться, насамперед, для підвищення надійності електропостачання. Також щоб не допустити нещасних випадків через ураження електричним струмом, попередити пошкодження електроліній. Велике значення чистка трас повітряних ліній має для зниження технологічних втрат.

- Як часто організовуються чистки трас електроліній?

- Щорічно. В основному в період, коли це не шкодить росту дерев та кущів, а саме наприкінці жовтня і до середини квітня. Принаймні, так нам рекомендують екологи і ми прислухаємося до їхніх порад. Для організації роботи з розчищення трас електроліній у всіх районах електромереж розробляються відповідні графіки, які, в свою чергу, через засоби масової інформації доводяться до місцевих органів влади та населення.

- Хто безпосередньо виконує чистку?

- Зазвичай це лінійні бригади структурних підрозділів нашого Товариства, а також персонал високовольтних електричних мереж. Плани чистки узгоджуються з місцевими органами самоврядування в усіх районах області.

- Які структурні одиниці енергетиків області найкраще справляються із завданням щодо чистки трас повітряних ліній?

- Скажу, що всі структурні підрозділи розуміють важливість даного питання і ставляться до його виконання сумлінно. Однак найкраще справляються із завданнями в колективах енергетиків Барських ЕМ, Гайсинських ЕМ та Немирівських ЕМ.

Поділитись: