Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Де отримати професію електромонтера?_0

Де отримати професію електромонтера?

10 січня 2020

Електромонтери стають все більш затребуваними в сучасному суспільстві. Оволодіти азами та навичками даної професії можна в багатьох навчальних закладах нашої країни. На Вінниччині, зокрема, молодь здобуває цей робітничий фах у Теплицькому професійно-аграрному ліцеї та Погребищенському вищому професійному училищі №42. Чимало працівників АТ"Вінницяобленерго" свого часу навчалися там. Торік ми детально розповідали про відкриття у Теплику на базі вище згаданого ліцею навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «електромонтер та електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування». Тоді планувалося окрім стаціонарних учнів набрати ще й навчальну групу з незайманого населення і проводити перепідготовку кадрів за напрямком "електромонтер". На початку вже нового, 2020 року, поцікавилися щодо цього питання у директора ліцею Сергія Сокотнюка. За його словами, подібне навчання розпочнеться навесні.

- Сподіваюсь, вже з березня наберемо річну групу і будемо навчати. Щодо учнів, які зараз здобувають у нас фах електромонтера та електромонтера з ремонту і обслуговування електроустаткування, то у нас їх 70. Практику, як правило, хлопці проходять на різних підприємствах і в організаціях. В більшості – на базі Бершадських ЕМ, Тульчинських ЕМ, а також інших структурних підрозділів обласних електромереж. В профорієнтаційному та навчально-практичному плані саме енергетики обленерго надають нам дуже посильну допомогу. В такій співпраці спільно проводимо низку заходів: зустрічі, круглі столи, конкурси з професійної майстерності. Наприклад, ось перед Новим роком провели «Тиждень по професії». Крім того, працівники Теплицької дільниці Бершадських електромереж, як професіонали-фахівці, активно долучаються до навчального процесу нашого ліцею. Скажімо, саме вони очолюють і є членами екзаменаційної комісії на проміжних міжсесійних та випускних кваліфікаційних іспитах. Також енергетики АТ «Вінницяобленерго» часто запрошують наших учнів на свої щорічні зональні змагання з професійної майстерності, де електромонтери з експлуатації розподільчих мереж Товариства демонструють свої знання  і досвід. Ліцеїсти з великим інтересом споглядають за тим дійством і потім стараються краще навчатися, аби й самим з часом досягти такої ж вправності у професії. Багато хто з них вже зараз мріють після навчання працевлаштуватися до АТ «Вінницяобленерго», - розповів Сергій Сокотнюк.

На фото 1 - момент навчання електромонтерів у Погребищенському вищому професійному училищі №42, решта світлин - з відкриття Теплицького навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «електромонтер та електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування». Згадати цю подію можна за посиланням.

Поділитись: