Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 До кімнати здоров'я за... здоров'ям_0

До кімнати здоров'я за... здоров'ям

10 березня 2016

В адмінбудинку управління ПАТ “Вінницяобленерго” почала працювала кімната здоров'я. За словами директора з охорони праці Володимира Віштака таке нововведення - це  результат виконання Наказу генерального директора Товариства Андрія Поліщука від 9 березня 2016 року.

- У Наказі чітко визначено потребу у створенні та дії такої кімнати задля “покращення  медико-профілактичної роботи та забезпечення заходів щодо охорони здоров'я працівників Товариства”. Під номером 103 її розміщено  на першому поверсі нашої адмінустанови і, згідно Наказу,  закріплена вона за службою охорони праці. Відтепер там працюватимуть дві  медсестри, які, власне, і  спостерігатимуть за станом здоров'я персоналу. Додам, що перший  робочий  день кімнати здоров'я співпав з Днем охорони праці, який традиційно проводиться у Товаристві двічі на  місяць, - розповів Володимир Віштак.

 Наскільки потрібною та ефективною є робота кімнати здоров'я вже переконалися перші її відвідувачі, зокрема,  працівники прес-групи, а також підрозділу інформаційних технологій і служби транспорту та логістики. Там їх зустріли психолог Ольга Мородецька та медична сестра Ольга Євпак, які якраз    обговорювали робочі плани щодо охорони здоров'я енергетиків.

- Протягом лише перших чотирьох годин функціонування кімнати здоров'я  до неї вже навідалося з десяток працівників: хто просто  поцікавився нашою роботою, а хто конкретно прийшов по допомогу. Одним ми розповіли, що тут завжди можна отримати корисну інформацію щодо профілактики захворювань і  підтримки свого фізичного та психологічного здоров'я у належному тонусі, іншим  - надали першу медичну допомогу, оскільки маємо й такі можливості. Скажімо,  була потреба у першій медичній допомозі двом працівникам, яким стало зле через високий артеріальний тиск. Завдяки тому, що у кімнаті є апарат для вимірювання тиску та аптечка, вдалося їм допомогти. Але у разі серйозних випадків зі здоров'ям, звичайно,  будемо звертатися до лікарів швидкої допомоги. Тобто, місія медсестри кімнати здоров'я обмежується лише профілактичними заходами та наданням першої меддопомоги, - детально повідала Ольга Євпак.

- О, такий сервіс нам до вподоби! Він дуже корисний і помічний, - прокоментував новину про запровадження  кімнати здоров'я логіст служби транспорту і логістики Валентин Заболотний. 

Додамо, згідно Наказу генерального директора Товариства Андрія Поліщука, режим роботи кімнати здоров'я відповідний режиму роботи управління Товариства, а саме з 8.00 до 17.00.

Будьте уважними до свого здоров'я та завжди здоровими, шановні колеги!  Пам'ятайте, здоров'я - це головний життєвий скарб.

Поділитись: