Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 До річниці блекауту_0

До річниці блекауту

23 листопада 2023

Рівно рік тому в цей день темряву в Україні було видно з космосу.

Поширене NASA супутникове фото Європи за 23 листопада 2022 року облетіло весь світ. На ньому добре видно масштаб блекауту в Україні, який стався вперше внаслідок масованих ракетних обстрілів держави-терориста рф.

Нашій протиповітряній обороні тоді вдалося збити понад півсотні ракет та п’ять дронів-камікадзе. Однак, зо два десятки таки влучили в об’єкти критичної інфраструктури. В результаті - тимчасово зупинили виробництво всі атомні станції, більшість теплових та гідроелектростанцій та були уражені об’єкти електропередачі.

11-ть областей мали позначку «вся область без електрики». Велика частина території України залишалася не лише без світла, а й мала перебої з водою і теплом.

Вже до чотирьох годин ранку 24 листопада енергетикам вдалось об’єднати всю систему країни і потім подати електроенергію на важливіші об’єкти критичної інфраструктури.

Ближче до вечора того ж дня компанія НЕК «Укренерго» оголосила, що «дефіцит потужності в енергосистемі скоротився до 50% і що всі атомні станції включені та поступово набирають потужність, але передбачити терміни повного відновлення ще неможливо». Наприклад, у Києві залишалося без електроенергії 60% населення.

Задля стабілізації ситуації по всій країні почали діяти графіки погодинних вимкнень (ГПВ). Їх застосування за наказом НЕК «Укренерго» тривало майже до середини лютого.

Сподіваємось, найскладніше вже позаду. Заступивши у нову зиму в умовах повномасштабної війни, маємо і колосальний досвід, захист, і неабиякі сили.

Тож, дорогі енергетики, тримаємо далі наш енергетичний тил!

Віримо в ЗСУ, в ППО! Не дозволимо ворогу занурити нас у темряву!

Поділитись: